دم‌آوری قهوه, گیاه قهوه

قهوه آزمایی چیست؟

قهوه آزمایی یا کاپینگ قهوه

قهوه ازمایی (کاپینگ)

قهوه آزمایی یک روش استاندارد برای ارزیابی قهوه است که به آن کاپینگ هم گفته می‌شود. این روش بر اساس یک دستورالعمل مشخص است که این امکان را فراهم می‌کند تا قهوه‌ها را با هم مقایسه کنیم و در نهایت تفاوت‌شان را تشخیص دهیم و باعث می‌شود از هر نوع قهوه درک جامع‌تر و کامل‌تری کسب کنیم.

ارزیابی قهوه به خریداران قهوه خام این امکان را می‌دهد که مشخصات طعمی را قبل از خرید تعیین کنند. همچنین کاپینگ قهوه برای کسانی مناسب است که می‌خواهند قهوه را از نظر طعم و کیفیت و پتانسیل‌هایش ارزیابی و سنجش کنند.

در مجله قهوه راک، درباره گونه‌های قهوه بیشتر بخوانید.

وسایل مورد نیاز و محیط مناسب

برای انجام قهوه آزمایی به وسایل مشخص و همچنین محیط مناسبی نیاز است
وسایل مورد نیاز و محیط مناسب

برای انجام قهوه آزمایی به وسایل مشخص و همچنین محیط مناسبی نیاز است که عبارتند از :

* محیطی تمیز و کاملا روشن

* محیطی بدون فرش یا هرگونه موادی نخی یا پشمی

* محیطی عاری از هرگونه بوی اضافه و یا بوی عطر

* قهوه‌ی تازه برشته شده

* آب تمیز و تصفیه شده با دمای 93 درجه سانتی‌گراد

* آسیاب قهوه

* فنجان

* قاشق (برای هر نفر به دو عدد قاشق نیاز است)

* ترازو هوشمند

* زمان‌سنج

* ادوات لازم برای یادداشت‌برداری

* ذهنی آماده و تمرکز

* دستمال کاغذی

* میز بلند

آداب اولیه برای قهوه آزمایی

برای انجام قهوه آزمایی، نیاز است که به نکاتی توجه کنیم.
آداب اولیه برای قهوه آزمایی

برای انجام قهوه ازمایی، نیاز است که به نکاتی توجه کنیم.

* رعایت سکوت

* رعایت فاصله زمانی با وعده‌های غذایی، نوشیدن یا مسواک زدن و آدامس جویدن

* انجام این کار دو تا سه ساعت بعد از بیداری از خواب شبانه (به دلیل اینکه حس‌های شما در سطح هوشیاری کامل قرار داشته باشند)

* پرهیز از صحبت کردن حین انجام کار (به دلیل اینکه قهوه آزماها تحت تاثیر صحبت شما قرار نگیرند)

* حفظ ثبات در حین آزمایش هر فنجان (این نکته بسیار حائز اهمیت است)

مراحل قهوه ازمایی

قهوه آزمایی و مراحل آن
مراحل قهوه ازمایی

1. دانه‌های هر نمونه قهوه را در فنجانی جدا وزن کنید

2. هر قهوه را جداگانه آسیاب کنید. اگر قصد دارید گونه‌های قهوه مختلفی را ارزیابی کنید، قبل از آسیاب کردن هر نمونه، ابتدا آسیاب را با استفاده از مقدار کمی از همان قهوه پاکسازی کنید. همچنین در نمونه‌های آسیاب شده را تا اتمام آسیاب کردن همه‌ی نمونه‌ها بپوشانید و با رعایت ترتیب و توالی قهوه آزمایی را آغاز کنید.

3. عطر قهوه‌ی خشک را ارزیابی و یادداشت کنید.

4. آب استاندارد (SCA) با دمای 93 درجه سانتی‌گراد را به هر یک از فنجان‌ها اضافه کنید و اطمینان حاصل کنید که فنجان به مقدار برابری آب دارد.

5. پس از چهار دقیقه، کبره‌ی (Crust) به ‌وجود آمده روی فنجان را بشکنید و عطر قهوه را ارزیابی کنید. برای این‌کار، قاشق خود را اندکی در لایه‌ی ایجاد شده‌ی روی سطح قهوه فرو ببرید و همزمان با کنار زدن لایه، عطر قهوه را استنشاق کنید. این عمل را سه‌بار برای هر قهوه تکرار کنید. توجه داشته باشید که این عمل را با همان ترتیبی که در فنجان‌ها آب ریخته بودید، انجام دهید.

6. از دو قاشق برای برداشتن پوشش روی فنجان (قهوه آسیاب شده، فوم و چربی) استفاده کنید.

7. بعد از چهار دقیقه‌ی دیگر برای کاپینگ قهوه، طعم قهوه را ارزیابی کنید. برای انجام این عمل، قاشق خود را پر کنید و قهوه را هورت کشیده و روی زبان خود بچرخانید و مزه کنید. سپس یادداشت بردارید.

8. مجددا بعد از چهار دقیقه، مرحله‌ی قبل را تکرار کنید.

9. و باز هم چهار دقیقه دیگر صبر کنید و برای بار سوم قهوه را بچشید، تا برداشت نهایی خود را انجام دهید.

10. اگر به همراه افراد دیگر در حال قهوه آزمایی هستید، در پایان یادداشت‌های خود را با دیگران به اشتراک بگذارید.

نسبت آب به قهوه در کاپینگ (SCA) :

نسبت آب به قهوه در فرایند قهوه آزمایی، 8.25 گرم قهوه به 150 میلی‌لیتر آب است. اگر لازم بود، می‌توانید کمی این نسبت را تغییر دهید. همچنین درجه‌ی آسیاب قهوه، باید کمی درشت‌تر از درجه‌ی آسیاب مورد استفاده برای فیلتر کاغذی باشد.

در کشف و شناخت دنیای قهوه، با قهوه راک همراه باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *