گیاه قهوه

گونه های قهوه چه نام دارند؟

گونه های قهوه

قهوه گیاهی گل‌دار و از خانوده‌ی روناسیان است. گونه های قهوه، بوته‌ها و یا درختان کوچکی هستند که در مناطق گرمسیری، جنوب آفریقا و نواحی گرمسیری آسیا رشد می‌کنند. بذر برخی از این گونه‌ها که به آن دانه قهوه می‌گویند برای نوشیدنی‌هایی با طعم‌های مختلف و محصولات مختلف استفاده می‌شود. این گیاه بیش از 120 گونه متفاوت دارد که دو گونه آن بسیار حائز اهمیت است. عربیکا و ربوستا دو گونه اصلی گیاه قهوه هستند.

در مجله قهوه راک بیشتر بخوانید.

دو گونه اصلی گیاه قهوه :

ربوستا :

قهوه ربوستا
قهوه ربوستا

ربوستا یکی از دو اصلی ترین گونه های قهوه است تا ارتفاع 800 متر از سطع دریا کشت می‌شود. ارتفاع یکی از ملاک‌های تاثیرگذار در سنجش قهوه و برداشت دستی آن به شمار می‌رود. هرچه ارتفاع مزرعه از سطح دریا افزایش یابد، کشت سخت‌تر و هرچه ارتفاع کاهش یابد کشت آسان‌تر خواهد بود.

این گیاه دارای نوعی سیستم زیستی است که بر اساس آن ریشه‌هایش در سطح باقی می‌ماند. درخت ربوستا به شکل درختچه‌ای بزرگتر اما مقاوم‌تر از عربیکا است و تا ارتفاع 10 متر رشد می‌کند. این درخت بطور نامنظم میوه می‌دهد و 10 الی یازده ماه زمان می‌برد تا گیلاس‌ها برسند و دانه‌ای دایره شکل تولید شود.

گیاه ربوستا بازدهی محصول بیشتری نسبت به گیاه عربیکا دارد و همچنین از کافئین بیشتری برخوردار است. قند کمتری دارد بنابراین طعم قوی‌تر و ناملایم‌تری نسبت به قهوه عربیکا دارد و از نظر شکل، گردتر از دانه‌ی قهوه عربیکا است و همچنین طعم خاک مانندی دارد و دارای مزه تلخی است و پس‌مزه‌ی بادام زمینی دارد.

عربیکا :

قهوه عربیکا
قهوه عربیکا یکی از گونه های قهوه

عربیکا نیز یکی دیگر از دو گونه اصلی گیاه قهوه است که ارتفاع مزارع کشت آن از 900 متر بالاتر از سطح دریا شروع می‌شود. ارتفاع مزارع کشت، ملاکی کافی برای ارزیابی کیفیت قهوه نیست اما این حقیقتی گریز ناپذیر است که ارتفاع بالاتر، شرایط را برای به عمل آمدن دانه و میوه سخت‌تر می‌کند اما چگالی و کیفیت میوه‌ی حاصل از ارتفاع بالاتر دارای کیفیت بیشتری است.

گونه های قهوه عربیکا اولین گونه‌ای از قهوه است که به دست انسان کشت شده و این نوع قهوه تقریبا 75%  تولید جهانی قهوه را دربرمی‌گیرد. قهوه عربیکا برای اولین‌بار در یمن یافت شد و نوع آن نیز در قرن 12 میلادی ثبت گردید. دانه‌های عربیکا دارای طعم شیرین‌تر و لطیف‌تری نسبت به دانه‌های ربوستا است. طعمی با رگه‌هایی از قند، میوه و توت‌ها. این گونه از گیاه قهوه، دارای خمیدگی بیشتر است و در ارتفاعات بالاتری رشد می‌کند، همچنین نیاز به مراقبت بیشتری دارد.

در کشف و شناخت دنیای قهوه، با قهوه راک همراه باشید.

نوشته های مشابه

6 دیدگاه در “گونه های قهوه چه نام دارند؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *