مقالات تخصصی

چگونه مهارت های حسی قهوه را افزایش دهیم ؟

Sensory expertise in coffee

چگونه می‌توانیم مهارت های سنسوری قهوه را در خود تقویت کنیم؟ و نت های طعمی را در قهوه بیابیم؟ و همچنین مهارت های حسی خود را رشد دهیم؟

این‌ سوالات از رایج‌ترین سوالاتی هستند که در کلاس‌های قهوه وخارج از آن می شنویم. برای برخی از طرفداران قهوه، ممکن است این اطلاعات بیش از حد باشد، اما برای دیگر متخصصان قهوه، ممکن است آغازگر خوبی برای تحریک اشتهای شما برای دوره ی SCA sensory skills foundations باشد؛ درهر صورت ما با هم یاد خواهیم گرفت و رشد خواهیم کرد!

چگونه در مهارت های حسی رشد کنیم؟

چگونه می توانید به هنر ادراک حسی در قهوه مسلط شوید؟ شاید فکر کنید به آسانی یک درس ساده است، اما در اشتباه هستید. همه مهارت های خوب، تجزیه و تحلیل حسی قهوه، نیاز به تمرین و مطالعه دارد. اما اگر در حال و یا مشغول انجام کار هستید، حتما باید مطمئن شوید که چیزهای درست را دریافته اید و تمرین می کنید. در اینجا به تعداد از نکته های مهم در این باره اشاره می کنیم.

بو کردن و چشیدن را با معده ی سبک یا خالی تمرین کنید

شکم پُر باعث می شود تا حواس شما کِسِل و کُند شود. اگر مجبور به خوردن هستید، می توانید از موز، سیب و یا نان تُست استفاده کنید. با این روش قهوه ی خود را تِست کنید، سعی کنید در اوایل روز این کار را انجام دهید، چرا که در شب، بدن و حواس شما خسته و کمتر پذیرای این کار است.

آهسته‌تر بخورید، بنوشید و بیشتر بجوید

آهسته‌تر خوردن و آشامیدن و همینطور بیشتر جویدن مطمئنا به عادات سلامتی بهتری در بدن شما منجر خواهد شد و همچنین در تقویت مهارت های حسی شما نیز موثر است.

شب‌ها خوب بخوابید

شب‌ها خوب بخوابید و اطمینان حاصل کنید که احساس بیماری نمی کنید. کمبود خواب و بیماری اغلب منجر به کدر شدن حواس و یا ناراحتی معده می شود. اگر علائمی مانند مواردی که گفته شد در شما وجود داشته باشد، بدن شما بیش از لذت بردن از تحریک حسی، تمرکز خود را بر روی درمان و حفظ سلامتی شما می گذارد.

به مشکلات سینوسی و گرفتگی بینی خود توجه کنید

اگر به مشکلات سینوسی دچار هستید ویا گرفتگی بینی دارید، اقدام به پاکسازی کنید و با انجام مراقبت های پزشکی این مشکل را برطرف کنید. داشتن سینوس های شفاف به شما کمک می کند که بوها را بهتر درک کنید. اگر بینی خشکی دارید، قبل از انجام عملیات یک فنجان آب گرم بنوشید و یا در بخار فنجان آب داغ نفس بکشید. با گرم کردن و خیس کردن حفره های بینی، حساسیت به عطر و بو افزایش می‌یابد. این همان دلیلی است که یک سگ سالم مدام دماغ خیس دارد ویا دماغ خیس خود را خیس نگه می دارد تا حساسیت به بو را در خود افزایش دهد.

قبل از انجام کارهای حسی از نوشیدن زیاد قهوه خودداری کنید

قبل از انجام کارهای حسی از نوشیدن زیاد قهوه خودداری کنید؛ هرچه کافئین بیشتری مصرف کنید، حساسیت شما نسبت به فنجان قهوه‌ی بعدی کاهش می یابد و پالت زبان شما نیز خسته خواهد شد.

از زدن صابون یا لوسیون همراه با عطر در زمان انجام این کار خودداری کنید

از زدن صابون یا لوسیون همراه با عطر در زمان انجام این کار خودداری کنید. عطر را خنثی کنید و مطمئن شوید که اتاقی که در آن هستید عاری از شمع یا بوی تند دیگری باشد. یاد بگیرید که در طول روز مراقب حواس خود باشید. در طول روز باید تمام عطرها و رایحه هایی را که با آن مواجه می شوید را فهرست بندی کنید. تجربه و تحلیل حسی مغز شما مانند کتابخانه ای کار می کند. شما می توانید روزانه تجربیات خود را ثبت کنید. این کار باعث می شود تا سرعت شما در تشخیص و گفتن نام آن ها بالا تر برود و شما را به تسلط نسبی برساند.

بویایی و غذا خوردن روزانه

testing coffee

وقتی وارد یک اتاق جدید ویا جای جدیدی می شوید، صبر کنید و منتظر بمانید و به عطرهای موجود که در محیط وجود دارد توجه کنید؛ اسپری مو است یا عطر؟ مبلمان قدیمی یا چرم؟. وقتی یک وعده غذایی می خورید، با دقت بو کنید، آیا می توانید ادویه و چاشنی ها را تشخیص دهید؟

طعم ها را در نوشیدنی های خود از همدیگر جدا کنید، چقدر شیرین یا چقدر ترش است؟ آیا سطوح و ترکیبات مختلفی از حس چشایی وجود دارد؟ وقتی آب می نوشید، کمی شور است یا شیرین؟ آب معدنی است یا آب شهری؟ سعی کنید قند را برای چند روز کاهش دهید و یا حذف کنید. قند را به آرامی با مقادیر بسیار کمی بعد از گذشت چند روز وارد بدن خود کنید. با این کار متوجه خواهید شد که حساسیت شما افزایش یافته است. اگر نمک زیادی هم مصرف می کنید، این کار در مورد نمک نیز صدق می کند.

اگر می خواهید سنسوری بالای و مهارت حسی قوی داشته باشید، باید تمام نوشابه ها، تنقلات و خوراکی های شیرین و نمکی را حذف کنید. برای تمرین و درک بهتر بوها می توانید زمان اضافی را در فروشگاه های مواد غذایی بگذرانید؛ حدود 15 دقیقه را در بخش محصولات با بوی سبزیجات بگذرانید، زیرا میوه ها و سبزیجات دارای ویژگی های بسیار خوبی هستند که می توانید بو کنید، مخصوصاً اگر تازه و اُرگانیک باشند و به همین ترتیب به بخش ادویه های تازه و بعد ادویه های خشک بروید، همه چیز را بو کنید و دسته بندی کنید.

استفاده از چرخه طعمی قهوه

می توانید از چرخه ی طعم دهنده ی قهوه استفاده کنی؛ هم از چرخه ی طعم جدید SCA، و هم از چرخه طعم قدیمی SCA. با استفاده از این چرخه می توانید تشخیص دهید که مثلاً اگر قهوه بوی شیرینی می دهد، می تواند طعم یاد های گُلی یا شکلاتی یا میوه ای داشته باشد. یا تشخیص می دهید که این میوه چه میوه ای است؛ میوه های گرمسیری و یا میوه های خانواده ی بری ها. همچنین آزمایش های سخت گیرانه ی واژه نامه ی قهوه که توسط World Coffee Research انجام می شود را امتحان کنید.

امیدواریم از خواندن این مقاله لذت برده باشید. ما همه ی تلاش خود را به کار گرفتیم تا کلمات تخصصی انگلیسی را، در این ترجمه ی فارسی به درستی بیان کنیم. درصورتی که درباره این موضوع و تقویت مهارت های حسی خود سوالی داشتید آن را با ما در میان بگذارید وهمچنین نظرات خود را بیان کنید.

در نوشتن این مقاله از سایت sca training، با ترجمه سارا خانی عزیز، مترجم تیم راک کمک گرفته شده است.

در کشف و شناخت دنیای قهوه، با قهوه راک همراه باشید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *