دم‌آوری قهوه

چگونه با کِلِور قهوه دم کنیم؟

یکی از راحت ترین و آسان ترین روش های دم آوری قهوه، استفاده از گجت کِلِوِر است. علت نام گذاری این گجت به نام کِلِوِراین است که نوع سرو و جدا شدن عصاره قهوه از پودر قهوه است.دم کردن قهوه با کِلِور از نظر روش دم آوری نزدیک به روش فرنچ پرس است و تنها تفاوت میان این دو گجت، سرور و وجود فیلتر است. در ادامه ی این مطلب قصد داریم به شناخت بهتر این گجت بپردازیم و بیشتر توضیح بدهیم که چگونه می توان با کِلِور قهوه دم کرد.

در مجله قهوه راک، بیشتر بخوانید.

تاریخچه قهوه ساز کِلِور

قهوه ساز کِلِوِر درواقع جز قهوه سازهای نسل جدید محسوب می شود و در عین سادگی می تواند قهوه ی خوش طعمی را به شما بدهد. قهوه ی خوش طعمی را به شما ارائه می دهد. در کِلِور میزان عصاره گیری بالا و عطر و طعم بسیار قوی و فوق العاده ای را می توانید تجربه کنید که البته به نوع قهوه و میزان عصاره گیری شما نیز بستگی دارد.

کِلِور در دسته ی قهوه سازهای نسل سوم قرار دارد، که از لحاظ ظاهری شبیه به گجت V60 است. این قهوه ساز جز قهوه سازهای قطره چکانی محسوب می شود و همچنین می تواند یک قهوه ی ملایم و البته در حجم بالا به شما ارائه دهد. در کِلِور روش غوطه وری وجود دارد. که باعث می شود روغن ها، طعم ها و عطرهای دلپذیر قهوه که در درون دانه های قهوه محبوس شده، آزاد شود و در نتیجه شما یک قهوه پر از عطر و طعم با اسیدیته ملایم خواهید داشت.

قهوه دم آوری شده با کِلِور چه خصوصیاتی دارد؟

اگر می خواهید قهوه شما طعم تلخی داشته باشد، دم کردن قهوه با کِلِور گزینه ی مناسبی برای این افراد نیست. چرا که دم آوری با کِلِور به گونه ای طراحی شده که قهوه نهایی، دارای اسیدیته ای ملایم با تلخی معمولی باشد. همچنین یک شیرینی مطلوب به همراه دیگر طعم های موجود در قهوه به شما ارائه می دهد.

ساختار قهوه ساز کِلِور چگونه است؟

بدنه ی قهوه ساز کِلِور معمولا از جنس پلاستیک با دوام است. در انتهای کِلِور که به شکل مخروطی طراحی شده است یک سوپاپ تعبیه شده که به محض گذاشتن کِلِور روی فنجان، انتهای مخروط باز می شود. این حرکت باعث سرازیر شدن قهوه به داخل فنجان می شود. کِلِور دارای یک سرپوش است که می تواند حرارت و گرمی قهوه را حفظ کند. همچنین به دلیل طراحی ساده ای که دارد، این امکان را به ما می دهد تا میزان کنترل تلخی و کافئین توسط فرد تهیه کننده کنترل شود.

چگونه با کِلِور قهوه دم کنیم؟

همانطور که پیش تر اشاره کردیم، کِلِور تلفیقی از روش غوطه وری یا همجواری به صورت قطره ای است و شکل ظاهری آن نیز به V60 شباهت دارد. با این تفاوت که یک سوپاپ در انتهای آن تعبیه شده است که هنگاری قرار گیری کِلِور روی سرور و یا فنجان، آن سوپاپ باز می شود.

برای دم کردن قهوه با کِلِور ابتدا باید یک فیلتر کاغذی که مخصوص دهانه کِلِور ساخته شده را خیس کنید ( مانند همه ی روش های دم آوری که با فیلتر کاغذی انجام می شود )، سپس فیلتر کاغذی را خیس می کنیم تا طم کاغذ از آن خارج شود. در ادامه مقدار مشخصی از قهوه را که برای هر فنجان تقریبا بین 15 تا 18 گرم می باشد با درجه آسیاب رو به درشت ( درجه ای بین آسیاب V60 تا فرنچ پرس ) آسیاب می کنیم.

نسبت استفاده آب و قهوه در این روش دم آوری 65 گرم بر لیتر می باشد، یعنی به ازای هر 15 گرم قهوه 230 میل آب باید بریزیم. درجه ی حرارت آب نیز بین 85 تا 93 درجه می تواند باشد. بعد از آن، کِلِور را روی ترازو قرار می دهیم و 15 گرم قهوه آسیاب شده را داخل آن می ریزیم و بعد از آن 230 میل آب حرارت دیده را به صورت حرکت حلزونی به آرامی به آن اضافه می کنیم.

بهتر است برای کنترل بهتر ریزش آب بهتر است از کِتِل استفاده کنید. بعد از اضافه کردن آب به داخل کِلِور، بین 2 تا 3 دقیقه زمان می گیریم و بعد از سپری شدن این زمان، کِلِور را روی سرور و یا فنجان مورد نظر قرار می دهیم. قهوه ی دم شده توسط سوپاپی که در انتها وجود دارد آزاد می شود و به داخل لیوان هدایت می شود.

قهوه شما برای نوشیدن آماده است و امیدواریم از نوشیدن آن لذت ببرید.

در نوشتن این مطلب علاوه بر تجربیات و دانش تیم راک، سایت رئیس کافه ، سایت کافی‌مافی وسایت کِلِور بروینگ کمک گرفته شده.

در کشف و شناخت دنیای قهوه، با قهوه راک همراه باشید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *