گیاه قهوه

معرفی قهوه پِرو و ویژگی های آن

پِرو کشوری در آمریکای جنوبی است که دارای سه نوع متفاوت از اقلیم آب و هوایی می باشد. پِرو، منطقه ی کوهستانی کوه های آلپ، جنگل های بارانی آمازون و قسمت ساحلی کوه های آلپ و جنگل های بارانی آمازون و قسمت ساحلی دریای آرام را دربر دارد. این تنوع و متفاوت بودن اقلیمی باعث به وجود آمدن شرایط مناسب برای تولید و کشت انواع مختلف گیاهان شده است. به ویژه پرورش گیاه قهوه! در ادامه این مطلب قصد داریم درباره قهوه پِرو و ویژگی هایش بیشتر صحبت کنیم.

در مجله قهوه راک، بیشتر بخوانید.

تاریخچه کشت قهوه در پِرو

پِرو دهمین تولید کننده بزرگ قهوه در جهان در سال 2017 – 2018 بود. درواقع پِرو یکی از اولین کشورهایی است که در قاره ی آمریکا، گیاه قهوه را کشت کرده است و به طور کلی به عنوان تولید کننده دانه های اسپشیالتی در نظر گرفته می شود. پِرو تقریبا در اواسط دهه 1700 شروع به کشت و تولید دانه های قهوه کرد. تولید در طی سال های 1700 تا 1800 به طور مداوم رشد زیادی داشت.

اما درواقع میزان کمی از دانه های قهوه ی تولید شده صادر می شد و حجم بسیار کم و اندکی هم وارد بازار ایالات متحده می شد. اواخر 1800 یک بیماری خطرناک در اندونزی و کشورهای اطراف آن شیوع پیدا کرد و صنعت قهوه آسیا را به نابودی کامل برد. در نتیجه خریداران اروپایی برای تامین تقاضای سیری ناپذیر اروپا برای قهوه، به تولید کنندگان دیگر در سراسر جهان روی آوردند و پِرو در آن زمان به سرعت توانست برای خود آوازه‌ای به دست بیاورد.

تاثیر شرایط آب و هوایی کشور پِرو در کشت قهوه

درواقع در کشور پِرو می توان مناسب ترین آب و هوا برای کشت گیاه قهوه را در اختیار داشت. چرا که آب و هوایی بارانی، مرطوب و به دور از یخ زدگی دارد. دانه ی قهوه پِرو جز مرغوب ترین و مناسب ترین دانه های قهوه در جهان هستند. از دلایل مرغوب بودن این دانه می توان به این موضوع اشاره کرد که کشاورزان پِرو، از قرن 17 میلادی شروع به کشت قهوه و فرآوری آن با دست کرده اند و همچنان نیز به این کار ادامه می دهند.

البته با پیشرفت تکنولوژی و همچنین تشکیل انجمن های قهوه برای جمع آوری، پروسس، فرآوری و صادرات قهوه پِرو کمک به کشاورزان و توزیع بهتر این قهوه در جهان کرده است. فرآوری در کارخانه و به روش مدرن نیز در این کشور در حال حاضر انجام می شود.

کشت قهوه در پِرو دارای چه شرایطی است؟

این قهوه در مقیاس بزرگ عمدتا توسط کشاورزان کوچک کشت می شود که معمولا به صورت دستی و پردازش هم دستی انجام می شود و به صورت تک خاستگاه است. بسیاری از دان های قهوه پِرو ارگانیک هستند زیرا بسیاری از کشاورزان کوچک به کودهای شیمیایی یا آفت کش هایی که سایر کشاورزان در مقیاس بزرگ استفاده می کنند، دسترسی ندارند.

در نتیجه طعم قهوه دچار تغییرات نمی شود. اکثر کشاورزان محصولات قهوه ی خود را در مناطق سایه دار و مرتفع می کارند. کشاورزان محصولات خود رادر ارتفاع بین 1000 تا 1800 مترمی کارند و این تضمین می کند که دان قهوه تا بیشترین حدی که می تواند خوش طعم باشد، زیرا رشد آن در ارتفاعات بالاتر، قهوه را مجبور می کند تا برای رشد تلاش بسیار زیادی بکند.

برداشت و فرآوری قهوه در کشور پِرو چگونه انجام می شود؟

به طور معمول، زمان برداشت دانه ی قهوه درپِرو بین فروردین و شهریور ماه است. برداشت و دسته بندی این قهوه معمولا به صورت سنتی انجام می شود و برای پردازش آماده می شود. اکثر کشاورزها در این کشور از روش فرآوری مرطوب یا خیس استفاده می کنند تا عطر و طعم درونی دان سبز قهوه شکل گیری شود.

مناطق مخصوص کشت قهوه در پِرو

در پِرو چندین منطقه وجود دارد که به صورت خاص به کشاورزی اختصاص داده شده است. از آن جایی که قهوه یک محصول صادراتی بزرگ به حساب می آید، مناطق متعددی وجود دارد که در بخش شرقی کشور و ارتفاعات جنوبی زیر کشت قهوه هستند. به غیر از ارتفاعات سایر مناطق دیگر این کشور نیززیر کشت قهوه هستند مانند منطقه ی “آند”، “چانچا مایو”، “آمازوناس” و “سن مارتین”

در منطقه “آند”، طعم دار ترین دانه ها تولید می شود و در ارتفاع 1000 تا 1900 متر کشت می شود. در منطقه”چانچا مایو” طعم هایی مانند شکلات و آجیل و مرکبات میوه ای در دانه های قهوه وجود دارد.همچنین در منطقه “آمازوناس” کشت قهوه در ارتفاع بین 1700 تا 1900 متر بالاتر از سطح دریا قرار دارد و نت های طعمی مانند مرکبات، توت ها و بادی کرمی با رنگ شکلاتی ملایم دارند.

چه نوع قهوه‌ای در پِرو کشت می شود؟

قهوه که در کشور پِرو کشت و تولید می شود از گونه ی عربیکا می باشد. البته گونه ی ربوستا نیز در این منطقه قابل کشت است اما بیشتر، گونه ی عربیکا کشت می شود و نیز طرفداران زیادی دارد. از بهترین دانه های قهوه پِرو می توان به “ur am bam ba” و “Chan cha ma yo” اشاره کرد.

این دو نوع از دانه های قهوه پِرو به منطقه ی جنوبی و کوهستانی پرو تعلق دارد و دارای دایره ی طعمی و طعم اسیدیته ی ملایم و متوسط، عطرآگین و شیرین می باشد. این قهوه را می توان به صورت جداگانه و هم به صورت بِلِند و در ترکیب های مختلف با قهوه ربوستا استفاده کرد. طعم و عطری که قهوه پِرو دارد باعث می شود طعم قهوه ربوستا را متعادل تر کند.

قهوه ی پِرو چه خصوصیاتی دارد؟

از خصوصیات این قهوه می توان گفت که ترشی در طعم، میزان کافئین و غلظت متوسط و اسیدیته ی متوسط رو به بالا را دارد. علاوه بر آن، بادی سبک و دایره طعمی متنوعی نیز دارد که موجب می شود هر سلیقه ای را راضی نگه دارد. این قهوه به صورت تک خاستگاه وجود دارد و کشت می شود.

برای دم آوری به روش دستی استفاده کنید، چرا که برای این کار بسیار مناسب اند. روش های دم آوریی مانند فیلتر کافی، فرنچ پرس و دستگاه های فیلتری مناسب اند. قهوه ی پرو 100% عربیکا در نزدیکی مرز پِرو و اکوادور با دایره ی طعم هایی مثل آجیلی، گل و میوه ای ملایم است. اکوادور به عنوان یک تولید کننده کوچک در امتداد ساحل غربی آغاز به کشت کرد و عمدتا برای مصرف داخلی کشت و تولید را انجام می داد.

رقبای قهوه کشور پِرو چه کشورهایی هستند؟

از رقبای بزرگ قهوه پِرو در آمریکای جنوبی و لاتین می توان به کشورهایی مانند:

  • برزیل
  • گواتمالا
  • هندوراس

اشاره کرد اما با این حال از سال 2018 میلادی پِرو به عنوان یازدهمین تولید کننده بزرگ قهوه در جهان و پنجمین تولید کننده قهوه در صادرات دانه های عربیکا است.

در نهایت اگر می خواهید اسپرسوی شما طعمی غلیظ داشته باشد، قهوه پِرو می تواند گزینه ای عالی برای شما باشد. این قهوه یکی از بهترین قهوه هایی است که می توانید تهیه کنید و همانطور که پیش تر گفته شد این قهوه از نظر طعم و اسیدیته ملایم است و همچنین بادی فوق العاده ای دارد. برای تهیه قهوه پِرو و یا بِلند و ترکیب های آن می توانید سفارش خود را از طریق لینک زیر ثبت نمایید.

در کشف و شناخت دنیای قهوه، با قهوه راک همراه باشید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *