مطالب دیگر

چای ماسالا چیست؟

چای ماسالا یکی از قدیمی ترین نوشیدنی های دست ساز است که طعم تند و تیزی همراه با یک شیرینی ملایم دارد. این نوشیدنی یک دمنوش هندی تبار است که از چندین مواد مغذی تشکیل شده. در ادامه درباره این نوشیدنی بیشتر صحبت می کنیم.

در مجله قهوه راک، بیشتر بخوانید.

تاریخچه چای ماسالا

چای ماسالا درواقع از دم آوری چای سیاه و مخلوطی از ادویه جات و گیاهان معطر هندی ساخته می شود. این نوشیدنی پرطرفدار از شبه قاره هند شروع شده و محبوبیت جهانی پیدا کرده است. و در بسیاری از قهوه خانه ها و یا کافه ها به عنوان نوشیدنی اصلی سرو می شود.

اگر بخواهیم دقیق تر درباره تاریخچه این نوشیدنی صحبت کنیم باید برگردیم به 5 هزار سال ( یا 9 هزار سال) پیش در آسیای جنوبی. در آن دوره پادشاهان این چای را به عنوان دارو، که خاصیت فراوانی داشته، استفاده می کردند. در آن زمان چای ماسالا هم به صورت گرم و هم به صورت سرد سرو می شده و از انواع ادویه ها در تهیه آن استفاده می شده.

ماسالا در دهه 1900 در جریان استعمار بریتانیا در هند سرچشمه گرفت. در آن زمان چین انحصار عرضه چای در اروپا را داشت و شرکت بازرگانی هند شرقی انحصار چای چینی را در انگستان بر عهده داشت. هنگامی که چین صادرات چای را محدود کرد، انگلیسی ها تصمیم گرفتند در منطقه ای به نام “آسام” کشت چای را انجام دهند.

در سال 1835-1838 بریتانیا شروع به کشت چای سیاه در ایالت آسام کرد که در شمال شرقی کشور هندوستان قرار داشت اما به دلیل عدم آگاهی در مورد پردازش و حمل و نقل، چای تولید شده از کیفیت فوق العاده پایینی برخوردار بود. بنابراین بازدهی محصول به شدت کم بود و صادرات به خارج هند دشوارتر.

در این زمان تصمیم بر آن شد که نوشیدن چای را به روش های دیگری به مخاطبان گسترده تری ارائه بدهند تا بتوانند سود خود را حفظ کنند. هندی ها که به عنوان بخشی از کمپین بازاریابی چای بودند استراحت اجباری داده شد. و در همین حین دست فروشان خیابانی در اطراف هند ظاهر شدند و با الهام گرفتن از شیوه ای به نام “آیورودا” شروع به اضافه کردن شیر و ادویه به چای کردند.

درواقع در این زمان بود که چای سیابه به مواد تشکیل دهنده ماسالا اضافه شد. با این کار هم روی کیفیت پایین چای نقاب زده شد و هم اینکه وجود ادویه های ویژه ( مخلوطی از ادویه جات فوق العاده هندی ) باعث شد که به دلیل پیوستن عطر و بو و طعم متعادل در دهان، مشتریان فریب بخورند و بدین ترتیب ماسالا به یه نوشیدنی جهانی تبدیل شد.

ماسالا از جنوب آسیا و پاکستان نیز سرچشمه دارد. مردم بومی هندوستان و تایلند معتقد هستند که چای ماسالا یک دم نوش دارویی و متعلق به یکی از پادشاهان باستانی آن ها است. پس از این تاریخ بود که چای سیاه، شیر و همچنین سایز مزه دهنده ها به ماسالا اضافه شدند. اما در آن زمان مدت ها برای بسیاری از مردم هند این ترکیب گران قیمت به حساب می آمد و به همین دلیل بیشتر ترجیح می دادند که تا از چای ماسالای سنتی خود استفاده کنند.

چای ماسالا اخیرا در کشورهای اروپایی و آمریکایی طرفداران بسیار زیادی پیدا کرده. این نوشیدنی همچنین در شرق آفریقا به ویژه مناطق ساحلی پرطرفدار است. در کشورهای عربستان، قطر، امارات و کویت نیز تا حدودی ماسالا محبوبیت دارد و در این مناطق با نام “چای کرک” شناخته می شود.

ترکیبات چای ماسالا

ادویه هایی که می توانید در تهیه چای ماسالا استفاده کنید.

همه ی ما تقریبا با ماسالا آشنایی داریم. دستورالعمل ثابتی برای تهیه این نوشیدنی وجود ندارد ولی به صورت کلی این چای از آب، چای سیاه، شیر، هل، فلفل سیاه، زنجبیل و دارچین در بسیاری از دستوالعمل ها استفاده شده است.

چای ماسالا در غرب با نام چای لاته نیز شناخته می شود. با این تفاوت که چای لاته در مقایسه با نوع هندی آن شیرین تر و با تندی و ادویه کمتری استفاده می شود.

و اما ترکیب اصلی چای ماسالا چیست؟

  • فلفل سیاه
  • دارچین
  • جوز هندی
  • زنجبیل
  • چای سیاه
  • میخک
  • بادیان ختایی (ستاره ای)
  • رازیانه
  • هل
  • شیر
  • آب

ادویه های مورد استفاده در ماسالا چیست؟

  • هل سبز
  • بادیان ختایی
  • دارچین
  • رازیانه
  • جوز هندی
  • میخک
  • وانیل
  • شیرین بیان

ترکیبات چای ماسالا در کشورهای مختلف چگونه است؟

چای ماسالا در نوع مراکشی و یا کشمیری به جای استفاده از چای سیاه، چای سبز استفاده می کنند و از عسل و بادام و گاهی هم زعفران استفاده می کنند. ماسالا در بوپال هند، شامل اندکی نمک و گیاهانی مانند هل سیاه، فلفل تند، گشنیز، رز و گاهی شیرین بیان و علف لیمو است. در این چای از یک واحد شیر، دو یا چهار واحد آب حرارت دیده و جوشانده استفاده می شود.

در روش سنتی ماسالا در هند از شیر گاومیش نیز استفاده می شود. همچنین از شیرین کننده هایی مانند شکر، شکر قهوه ای، شیره و عسل نیز می توان استفاده کرد.

ارزش غذایی چای ماسالا

این نوشیدنی از ارزش غذایی بالایی برخوردار است. با داشتن کالری کم، می توانید بدون هیچ نگرانی آن را مصرف کنید. هنگام مصرف ماسالا بدون شیر و شکر، ماسالا دارای 0 % چربی است. ماسالا به کاهش وزن و تناسب اندام کمک می کند. عناصر به کار رفته در این چای، خواص درمانی دارد و باعث تقویت دستگاه ایمنی بدن، بهبود گوارش، از بین بردن ناراحتی های پوستی، کاهش التهاب بدن و تقویت قلب و عروق می شود.

همچنین ماسالا یک چای ضد سرطان قوی نیز است زیرا مواد موجود در آن، رادیکال های آزاد بدن را که موجب بروز سرطان می شود را از بین می برد و همینطور از سرماخوردگی و گرفتگی بینی جلوگیری می کند. خواص ضد التهابی، ضد قارچی و ضد باکتریایی نیز این نوشیدنی دارد. تمام ادویه هایی که در ماسالا استفاده می شود خواص و تاثیرات زیادی بر روی بدن دارد.

از دیگر خواص این چای میتوان گفت که شامل:

  • تقویت و تامین انرژی
  • کمک به هضم
  • آرامش بخش روان و اعصاب
  • کاهش کلسترول
  • کنترل ضربان قلب
  • کنترل فشار خون
  • بهبود متابولیسم بدن
  • مانع نفخ شکم
  • کاهش گرفتگی های قاعدگی
  • پیشگیری از دیابت
  • آرامش بخش عضلات

عوارض چای ماسالا

چای ماسالا می تواند الرژی و یا عوارضی نیز داشته باشد، چرا که مصرف بی رویه هر خوراکی باعث از بین رفتن تعادل در بدن می شود. از آن جایی که در ماسالا انواع زیادی از ادویه ها وجود دارد، ممکن است مصرف بیش از اندازه ماسالا موجب به هم خوردن تعادل هورمونی بدن شود. بنابراین مصرف درست و متعادلی باید داشته باشید تا در بدون خود تعادل ایجاد کنید.

در کشف و شناخت دنیای قهوه، با قهوه راک همراه باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *