دسته‌بندی نشده, مطالب دیگر

قهوه فوری چیست؟

instant-coffee-rock

شاید برای شما هم این سوال پیش آمده باشد که قهوه فوری دقیقا چیست و چگونه تهیه می شود؟

زمانی که وقت کافی برای درست کردن قهوه با استفاده از دستگاه اسپرسو و یا به صورت دم آوری دستی ندارید، قهوه ی فوری می تواند گزینه بسیار مناسبی باشد. و یا اگر در سفر هستید و ابزار و وسایل دم آوری به همراه ندارید، این نوع قهوه می تواند چاره ی کار شما باشد. در ادامه این مطلب قصد داریم بیشتر درباره آن صحبت کنیم.

در مجله قهوه راک، بیشتر بخوانید.

منظور از قهوه فوری چیست؟

قهوه ی فوری یا آماده در واقع همان پودر قهوه است ( نوشیدنی حاصل از دانه های قهوه ). استفاده از قهوه ی فوری این امکان را به شما می دهد که در هر جایی که هستید بتوانید با ریختن آب جوش بر روی پودر قهوه، یک فنجان قهوه داشته باشید.

این قهوه ها در بسته بندی های مخصوصی وکیوم می شوند که ضد رطوبت هستند و به جنس مختلفی مانند، شیشه‌ای، پلاستیکی و یا فلزی هستند که در بازار عرضه می شوند. بسته بندی قهوه ها بسیار حائز اهمیت است، چرا که اگر بسته بندی درستی نداشته باشند و یا درست وکیوم نشده باشد، قهوه عطر و طعم خود را از دست خواهد داد.

روش های تهیه چیست؟

از روش های تهیه قهوه فوری می توان به روش خشک کردن پاششی ( با اسپری ) و روش خشک کردن انجمادی اشاره کرد که می توان با برگرداندن رطوبت، آن را آماده مصرف کردن نمود.

  • روش خشک کردن پاششی ( با اسپری ): در این روش آماده سازی، قهوه از بالای یک ساختار استوانه ای بلند ( مانند محفظه ی نگهداری غلات و آرد ) به درون یک جریان هوای گرم پاشیده می شود. سپس دانه های قهوه در این محفظه رطوبت خود را از دست می دهند و زمانی که به پایین استوانه می رسند تبدیل به پودری حلال در آب و بافتدار می شود. این روش یکی از رایج ترین روش های خشک کردن است که اکثر برند های سنتی قهوه فوری از آن استفاده می کنند. قهوه ی حاصل از این روش دارای رنگ های روشن تر و دانه های درشت تری هستند که به اصطلاح به آن قهوه گُلد می گویند.
  • خشک کردن انجمادی: در سال 1964 روش جدید و انقلابی ایجاد شد که در این روش به جای استفاده از گرما برای خشک کردن، از منجمد کردن استفاده می شود. برای خشک کردن انجمادی ابتدا دانه های قهوه مانند روش دیگر، بو داده و آسیاب می شوند، سپس دانه های آسیاب شده در آب حل می شوند و دم می آیند. قهوه در حدود 40 درجه سانتی‌گراد در یک لایه بسیار نازک منجمد می شود و سپس آن را به قطعات کوچک تری تقسیم کرده، که تبدیل به تکه های حلال در آب می شوند و بعد آن ها را در دمای پایین و تحت خلا خشک می کنند که در نتیجه تبدیل به قهوه ی فوری و آماده ی مصرف می شود.

میزان کافئین قهوه ی فوری نسبت به معمولی چقدر است؟

میزان کافئین در قهوه ی فوری همواره از قهوه ی معمولی کمتر می باشد. یک فنجان قهوه ی فوری دارای 30 تا 90 میلی گرم کافئین است اما یک فنجان معمولی قهوه 70 تا 140 میلی گرم کافئین دارد. از مزیت های مهم این نوع قهوه ، ماندگاری آن ها نسبت به قهوه معمولی می باشد. البته به روش نگهداری شما نیز بستگی دارد.

درست کردن قهوه فوری

درست کردن قهوه فوری

برای تهیه کردن این قهوه مواردی لازم است که بسیار راحت است. کافی است آب جوش و پودر قهوه داشته باشید. البته شیر و خامه و شکر نیز آیتم های کاملا اختیاری هستند که می توانید به قهوه تان اضافه کنید.

اگر بخواهیم از مضرات قهوه فوری بگوییم باید یاداوری کنیم که مصرف بیش از حد و اندازه هر ماده ی غذایی باعث به خطر انداختن سلامت بدن می شود. بنابراین باید در مصرف این نوشیدنی نیز تعادل داشت.

در کشف و شناخت دنیای قهوه، با قهوه راک همراه باشید.

1 دیدگاه در “قهوه فوری چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *