گیاه قهوه

مزه ها در قهوه به چه صورت هستند؟

مزه های اصلی در قهوه

با استفاده از زبان، انسان می تواند مزه های زیادی را احساس کند و بچشد، در مطالب قبلی درباره ساختار زبان و مزه هایی که انسان می تواند احساس کند، صحبت کرده‌ایم. اما در بین مزه هایی که قابل احساس کردن و چشیدن هستند، پنج مزه اصلی وجود دارد که در چرخه عطر و طعم قهوه نیز موثرند. و در ادامه به این مزه ها به طور کامل خواهیم پرداخت.

در مجله قهوه راک، بیشتر بخوانید.

پنج مزه اصلی

شیرینی

مزه شیرینی در قهوه
شیرینی

اولین مزه ها در قهوه شیرینی اغلب به عنوان مزه ای لذت بخش تعریف می شود و دلالت بر وجود قند دارد که منبع اصلی تولید انرژی برای بدن می باشد. به همین خاطر است که این مزه برای ما انسان ها مطلوب است و تعجبی ندارد که این مزه برای کودکان نیز جذابیت داشته باشد.

مزه شوری یکی از مزه ها در قهوه

مزه شوری در قهوه
مزه شوری یکی از مزه ها در قهوه

ساده ترین گیرنده ی چشایی در دهان ما گیرنده ی سدیم کلرید است. نمک بخش مهمی در رژیم غذایی ما دارد و به طعم غذا کمک می کند. به هر حال ذائقه ی نوع بشر علاقه و اشتیاق زیادی به طعم نمک دارد. هنگامی که مصرف نمک در رژیم غذایی قطع شود، پرزهای چشایی دوباره بازسازی می‌ شوند و همین موضوع موجب می شود با مقدار غذای کمتری احساس سیری کنیم.

ترشی

ترشی طعمی است که اسیدیته را مشخص می کند. پرزهای چشایی یون های هیدروژن را از اسیدهای آلی موجود در مواد غذایی تشخیص می دهند. احساس در هم کشیده شدن دهان در میوه هایی مانند لیمو و چرتقال و همچنین تمبر هندی و بعضی سبزیجات از همین حالت ناشی می شود. مزه ی ترشی همچنین می تواند از غذاهایی مانند ماست و غیره حاصل شود. غذاهایی که به علت فرایند تخمیر، ترش شده اند و یا با افزودن سرکه به مواد غذایی به ترشی درآمده اند. اصل موضوع این است که به میزان ترشی که در طعم قهوه احساس می کنید، اسیدیته می گویند.

تلخی

تلخی حساس ترین مزه در بین همه ی مزه ها است. تعداد بسیار زیادی از ترکیبات تلخ را به عنوان سم شناخته‌اند. به همین دلیل حس کرده مزه ی تلخی دوست داشتنی نیست. صدها ماده که بیشتر در گیاهان یافت می شود، مزه تلخی را القا می کنند ولی با این حال کمی تلخی می تواند باعث دلپذیر تر شدن غذا بشود. مانند مزه تلخی که در قهوه وجود دارد و بعضی از افراد این مزه را دوست دارند و با لذت فراوانی از این تلخی خاص بهره‌مند می شوند. اما باید بدانید که تلخی، نکته‌ای منفی در طعم قهوه محسوب می شود، به جز موقعی ای که مزه ای شبیه به تلخی شکلات داشته باشد.

اُمامی

اُمامی مزه ای اشتها آور است که معمولا به عنوان لذیذ و گوشتی تعریف و توصیف می شود و جز جدیدترین مزه ی ژاپنی شناخته و ثبت شده و در کنار مزه های اصلی قرار گرفته است. در اوایل قرن بیستم میلادی، شیمی دان ژاپنی به نام کیکونائه ایکیدا، سعی در شناسایی این مزه ی مشترک در مارچوبه، گوجه، پنیر و گوشت کرد. اما هیچ کدام از چهار مزه ی اصلی به اندازه ی کافی برای توضیح این طعم مناسب نبودند. آنچه کیکونائه بر آن تاکید کرد، وجود گلوتامیک اسید در چهار اغذیه بود و نامش را به اُمامی تغییر داد.

هنگامی که شما قهوه می نوشید، ممکن است مزه ها در قهوه از جمله تلخی، شیرینی، ترشی و حتی طعم هایی با جزئیات بیشتر را احساس کنید، که با کمی دقت بتوانید آن را بیشتر و بهتر توصیف کنید. چرخه عطر و طعم قهوه یک ابزار بسیار مهم و کمک کننده در این امر است.

در کشف و شناخت دنیای قهوه، با قهوه راک همراه باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *