مطالب دیگر

قهوه بدون کافئین چیست؟

بسیاری از طرفداران و دوست داران قهوه، تمایل دارند در ساعاتی از روز قهوه بنوشند اما به جهت تاثیر کافئین نگران این موضوع هستند. این نوع از قهوه بهترین انتخاب برای این دسته از دوست داران این نوشیدنی است. که قصد داریم در این مطلب به این موضوع بپردازیم.

در مجله قهوه راک، بیشتر بخوانید.

تاریخچه قهوه بدون کافئین

در آغاز قرن بیستم، اولین فرایند کافئین زدایی برای دانه های قهوه، توسط یک فرد آلمانی به نام لودویگ روزلیوس اختراع و ثبت شد. او به صورت کاملا تصادفی متوجه شد که محموله ی دانه های قهوه سبز او که توسط آب دریا در اسکله خیس شده خراب نشده بلکه به صورت طبیعی کافئین آن بسیار کم تر از حد معمول شده. شاید بتوان گفت که او اولین کسی بوده که قهوه بدون کافئین ( دی کف ) را ایجاد کرده.

چرا قهوه بدون کافئین ؟

قهوه دی کف تشکیل شده است از دانه های قهوه ای که حداقل 97 درصد کافئین خود را از دست داده باشد. راه های زیادی برای حذف کافئین موجود در دانه های قهوه وجود دارد اما قبل از اینکه درباره دی کف توضیح بدهیم باید بگوییم که اصلا قهوه بدون کافئین به چه علت درست شده است؟

بسیاری از مردم دنیا ممکن است که به کافئین حساسیت شدیدی داشته باشند و یا به دلایل بهداشتی و سلامتی از کافئین کم تری استفاده کنند. همان طور که می دانید مصرف بیش از حد کافئین برای سلامتی مضر و خطرناک است.

مصرف زیاد آن باعث به وجود آمدن مشکلات فراوانی برای بدن می شود. به طور مثال باعث بالا رفتن سطح استرس در بدن می شود. خواب شبانه را دچار اختلال می کند و تپش قلب به وجود می آورد. حتی باعث خراب شدن پوست و تغییر در خلق و خو نیز می شود. از دیگر آسیب های مصرف زیاد کافئین می توان به اختلال در مسائل گوارشی، شکست عضلات بدن، اختلال در تراکم استخوان و غیره اشاره کرد. بنابراین باید در میزان مصرف کافئین دقت کافی داشته باشیم.

به همین دلیل یکی از پر کاربردترین قهوه ها برای افرادی که به این مشکلات دچار هستند و یا می خواهند روزانه از کافئین کمتری استفاده کنند، قهوه دی کف است که گزینه مناسبی است. این نوشیدنی همان قهوه معمولی است با این تفاوت که طی فرایندی، کافئین زیادی را از دانه های آن جدا کرده اند.

کافئین زدایی یا Decaffeination چیست؟

قهوه دی کف

دانه های قهوه دی کف در حلال ها شسته می شوند تا 97 درصد محتوای کافئین را قبل از برشته کاری دانه از دست بدهند. راه های زیادی برای حذف کردن کافئین از دانه ها وجود دارد که شامل آب، حلال های آلی یا دی اکسید کربن است.

دانه های قهوه در حلال شسته می شوند تا کافئین از آن خارج شود سپس حلال برداشته می شود. همچنین میتوان با استفاده از دی اکسید کربن یا فیلتر زغال چوب حذف شود، روشی که به آن فرایند آب سوئیس می گویند. از انواع روش های دیگر دی کف کردن دانه های قهوه می توان به فرآیند رولیوس که البته منسوخ شده است نیز اشاره کرد.

در روش کافئین زدایی ممکن است طعم و بو کمی خفیف تر شود و رنگ دانه ها بسته به روش مورد استفاده ممکن است دچار تغییر شود. این عمل می تواند به کسانی که نسبت به طعم تلخ و بوی قهوه معمولی حساس هستند کمک کند و البته آن ها را خشنودتر کند.

ارزش غذایی قهوه دی کف چقدر است؟

این قهوه شامل مقدیر مختلفی از کافئین است. معمولا در حدود 3 میلی گرم در هر فنجان. به طور دقیق تر مطالعات نشان داده است که هر 6 اُنس ( 180 میلی لیتر ) فنجان دی کف حاوی 7-0 میلی گرم کافئین است. این در صورتی است که یک فنجان معمولی قهوه به طور متوسط شامل 70 تا 140 میلی گرم کافئین است که البته بسته به نوع روش آماده سازی و اندازه فنجان است.

دی کف معمولا حاوی مقادیر مشابهی از آنتی اکسیدان هایی است که در قهوه معمولی یافت می شود. آنتی اکسیدان های اصلی در قهوه شامل اسید هیدروسینمیک، کلروژنیک اسید و پلی فنول ها هستند. آنتی اکسیدان ها در واقع در خنثی کردن ترکیبات واکنشی به نام رادیکال های آزاد بسیار موثر هستند. این امر آسیب اکسیداتیو را کاهس می دهد و ممکن است به جلوگیری از بیماری هایی مانند بیماری های قلبی، سرطان و دیابت نوع 2 کمک کند.

علاوه بر آنتی اکسیدان ها، دی کف حاوی مقادیر جزئی برخی از مواد مغذی نیز هستند. یک فنجان قهوه دی کف 2.4 درصد منیزیم، ویتامین B3 و 4.8 درصد پتاسیم و 2.5 درصد نیاسین است. همچنین قهوه بدون کافئین خطر بیماری قلبی و عروقی همانند سکته قلبی و مغزی را نیز کاهش می دهد و از زوال عقلی جلوگیری میکند و پوست را نیز شاداب تر و جوان تر می کند.

شما از طریق لینک زیر، می‌توانید قهوه بدون کافئین راک را به راحتی سفارش دهید و نوش جان کنید:

در کشف و شناخت دنیای قهوه، با قهوه راک همراه باشید.

نوشته های مشابه

1 دیدگاه در “قهوه بدون کافئین چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *