ابزارالات دم‌آوری, دم‌آوری قهوه

دم آوری قهوه ترک و مراحل طرز تهیه آن

دم آوری قهوه ترک و مراحل آن

دم آوری قهوه به روش ترک و طرز تهیه قهوه ترک

تاریخچه قهوه ترک :

قهوه ترک (Türk kahvesi) برای اولین‌بار در سال 1555 میلادی توسط دو تاجر سوره‌ای به نام‌های حوتم و شمس به ترکیه آورده شد و در سال 1615 از سوی تاجران ونیزی و در سال 1650 از سوی تاجران مارسیلی به جهان شناسانده شد و بدین ترتیب اروپا را فتح کرد. امروزه نوشیدن قهوه ترک همچنان یک ویژگی مهم اجتماعی در جامعه ترکیه است و همچنان یکی از محبوب‌ترین سنت‌های ترکی است. قهوه ترک یکی از قدیمی‌ترین راه‌های تهیه قهوه در جهان است.

برای داشتن یک فنجان قهوه ترک، باید مراحل دم کردن قهوه ترک را اصولی رعایت کرد. در ادامه به مراحل دم‌آوری قهوه ترک و همچنین وسایل مورد نیاز برای دم‌آوری اشاره خواهیم کرد.

در مجله قهوه راک، درباره قهوه‌ های عربیکا و ربوستا بیشتر بخوانید.

ویژگی‌های این قهوه :

ویژگی های قهوه ترک و دم آوری قهوه ترک
ویژگی‌های این قهوه

قهوه ترک یک قهوه‌ی غلیظ و تیره رنگ است. این روش دم آوری قهوه ترک، روش دم کردن قهوه بدون فیلتر است و به این معنی است که قهوه در تماس مستقیم با آب است و در آن حل می‌شود و جوشانده می‌شود و مواد باقیمانده آن (لِرد) در پایین نوشیدنی قرار می‌گیرد. اغلب در کنار این نوع قهوه آب سرو می‌شود تا بعد از نوشیدن جرعه جرعه قهوه کام شما تازه شود.

وسایل مورد نیاز برای دم آوری قهوه ترک :

وسایل مورد نیاز برای قهوه ترک
وسایل مورد نیاز برای تهیه قهوه ترک

برای دم آوری قهوه به روش ترک شما به وسایلی مانند آسیاب قهوه، ظرف مخصوص دم کردن قهوه که به آن جذوه می‌گویند (در ترکیه به cezve معروف است)، قهوه، آب و یک قاشق احتیاج دارید.

مراحل دم آوری قهوه ترک :

  1. هشت گرم قهوه را بین سایز اسیاب سنتی بسیار ریز قهوه ترک و اسیاب اسپرسو اسیاب کنید.
  • قهوه آسیاب شده را در جذوه بریزید و به ارامی 65 گرم ،ب با دمای 60 درجه سانتی‌گراد به قهوه اضافه کنید.
  • با یک قاشق چای‌خوری، قهوه و آب را به خوبی مخلوط کنید. این هم زدن و اغتشاش باعث حل شدن تکه‌های انبوه قهوه میشود و عصاره‌گیری را بهبود میبخشد.
  • قهوه جوش را بر روی منبع حرارت قرار دهید و ان را طوری تنظیم کنید که فرایند کامل دمکردن قهوه بین دو تا دو و نیم دقیقه تمام شود. در هنگام دم کردن دیگر به هیچ وچه محلول را هم نزنید.
  • به دقت نگاه کنید، هنگامی که فوم شروع به بالا امدن به سمت لبه جذوه کرد، قبل از اینکه قهوه شروع به جوشیدن کند، ان را از روی حرارت بردارید.
  • یک فنجان مخصوص قهوه ترک را که قبلا سرد شده است در زاویه مناسبی نگه دارید که در هنگام ریختن قهوه به ارامی درون فنجان فوم روی ان حفظ شود.
  • قهوه را به همراه یک لیوان اب و شیرینی سنتی ترکی (راحت الحلقوم) سرو کنید. اجازه دهید که نوشیدنی قهوه یک تا دو دقیقه قبل از نوشیدن ارام گیرد و ذرات تهنشین شوند. حواستان باشد که ذرات قهوه را ننوشید

در کشف و شناخت دنیای قهوه، با قهوه راک همراه باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *