ابزارالات دم‌آوری

انواع آسیاب‌ های قهوه

برای مصرف و دم آوری قهوه، باید دانه قهوه را آسیاب کنیم و بعد برای دم کردن آن اقدام کنیم. آسیاب ها به دسته بندی های متفاوتی تقسیم می شوند مثلا بر اساس نوع تیغه و… در ادامه این مطلب، به دسته بندی های آسیاب های قهوه می پردازیم.

در مجله قهوه راک، بیشتر بخوانید.

دسته بندی آسیاب های قهوه

به طور کلی آسیاب قهوه به چهار دسته تقسیم می شوند. این چهار دسته شامل:

  • آسیاب های صنعتی
  • آسیاب های فروشگاهی
  • آسیاب های بدون مخزن
  • آسیاب های مخزن دار

البته نوع دیگری از دسته بندی آسیاب ها وجود دارد که آن ها را بر اساس نوع تیغه نیز طبقه بندی می کند. از این جهت به سه دسته تقسیم می شوند که شامل:

  • آسیاب های شامل تیغه صاف
  • آسیاب های شامل تیغه مخروطی
  • آسیاب های شامل تیغه غلتک دار

آسیاب های صنعتی

این نوع از آسیاب ها فقط برای مصارف صنعتی و آسیاب کردن حجم بسیار بالا استفاه می شوند و قهوه را تنها در یک بازه زمانی مشخصی می توانند آسیاب کنند. غلتک های این آسیاب قابل تنظیم نیست.

آسیاب های فروشگاهی

این نوع از آسیاب ها از شمایلی نیمه صنعتی برخوردا هستند و برای مصارف فروشگاهی و آسیاب کردن در حجم بسیار بالا کاربرد دارند اما دو مدل دیگر یعنی آسیاب های مخزن دار و بدون مخزن، آسیاب هایی هستند که برای مصارف کافه ها مناسب هستند. همچنین جای گذاری پُرتافیلتر نیز روی آن ها است.

آسیاب های بدون مخزن و مخزن دار

آسیاب های بدون مخزن به فرمان شما عمل می کنند. یعنی با فشار دادن دکمه، شروع به آسیاب کردن قهوه می کنند و با فشار دوباره ی دکمه دست از آسیاب کردن برمی‌دارند. البته نوعی از آسیاب ها، حالت خودکار دارند که با تنظیم زمان می توان به آن ها وزن تقریبی داد. به عنوان مثال در 3 ثانیه، 18 گرم قهوه را آسیاب کنند. البته در نظر داشته باشید که با تغییر تنظیمات آسیاب مقدار قهوه نیز تغییر خواهد.

آسیاب های قهوه بدون مخزن از دقت بالایی برخوردارند و هنگام استفاده از آن هدر رفت کمتری خواهیم داشت. اما در آسیاب های مخزن دار میزان هدر رفت قهوه بیشتر است و همچنین این مدل از آسیاب ها نمی توانند مقدار مورد نیاز شما را دقیق آسیاب کنند. تنها ویژگی آسیاب مخزن دار این است که در زمان شلوغ بودن کافه، شما می توانید مقدار زیادی قهوه را در مخزن آن به صورت آسیاب شده نگهداری کنید. و به محض دریافت سفارش با دو ضرفه مقدار قهوه مورد نیاز را اندازه بزنید.

این کار برای تحویل سفارش، سرعت عمل شما را بالا می برد اما فراموش نکنید که نگهداری قهوه آسیاب شده باعث می شود کیفیت طعم قهوه کاهش پیدا کند. بهترین زمان برای استفاده از قهوه آسیاب شده بلافاصله بعد از آسیاب شدن است به طوری که نهایتا اگر بعد از 15 دقیقه از آسیاب شدن؛ فرایند دم آوری را شروع نکنید تمام طعم و عطر قهوه از بین خواهد رفت.

قسمت های تشکیل دهنده آسیاب

قسمت های مختلف دستگاه آسیاب قهوه از بالا شامل:

  • مخروطی و یا محفظه نگهداری دانه ها
  • زبانه کنترل دانه های قهوه
  • تنظیم تیغه
  • مخزن قهوه آسیاب شده
  • اندازه گیر
  • محل قرار گیری پُرتافیلتر
  • سینی آسیاب

البته آسیاب های قهوه از قسمت های محدودی تشکیل شده اند و کار با مدل های مختلف آن از دستور عمل یکسانی پیروی میکند.

اهمیت درجه آسیاب قهوه

هدف ما از آسیاب کردن قهوه این است که بتوانیم با آب سطح مقطع بیشتری برای عصاره گیری به وجود بیاوریم. زمانی که در هر یک از مدل های آسیاب، تیغه ها به هم نزدیک شوند، دانه ها ریزتر و زمانی که از هم دور شوند، دانه ها درشت تر آسیاب خواهند شد.

نوع آسیاب قهوه در انتخاب روش عصاره گیری و زمان آن تاثیر بسیار زیادی دارد. اگر روش عصاره گیری، حالت عصاره گیری با فشار یا اسپرسو باشد، دانه ها ریزتر و زمان عصاره گیری طولانی تر و هرچه دانه های آسیاب درشت تر باشد، زمان عصاره گیری کوتاه تر خواهد بود و این اصولی است که در تمامی روش های دم آوری ثابت است.

در نوشتن این مطلب علاوه بر تجربیات و دانش تیم راک، از کتاب “قهوه میوه ای قرمز، دانه ایی سبز” نوشته سعید عبدی نسب کمک گرفته شده.

در کشف و شناخت دنیای قهوه، با قهوه راک همراه باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *