گیاه قهوه

نگهداری از قهوه و آموزش آن

آموزش نگه داری از قهوه

اگر شما هم از علاقه مندان به قهوه هستید باید بدانید روش نگهداری شما در طعم و عطر نهایی آن بسیار اهمیت بسیار دارند. قهوه ی دان و قهوه ی آسیاب شده هر یک دارای روش متفاوت و خاص خود هستند که در ادامه به آموزش آنها می پردازیم.

در مجله قهوه راک، درباره روش‌های دم‌آوری قهوه بیشتر بخوانید.

عوامل تاثیرگذار در نگهداری از قهوه

عواملی که در نگهداری قهوه موثر هست
عوامل تاثیرگذار در نگهداری از قهوه

بطور کلی قهوه باید از چهار عامل اکسیژن، گرما، نور و رطوبت دور باشد. سطح قهوه ی آسیاب شده بیشتر از قهوه ی دان است، به همین جهت بیشتر با این عوامل در ارتباط است و سریع تر کیفیت خود را از دست میدهد. در نتیجه تازه و سالم نگه داشتن قهوه ی آسیاب شده از دان بسیار سخت تر است و توصیه میشود آن را بصورت دان خریداری کرده و برای هر بار مصرف آسیاب کنید، البته در اینجا اهمیت داشتن ابزار کافی مانند آسیاب مشخص میشود.

نگه داری از قهوه دان

نگهداری از دانه قهوه
نگه داری از قهوه دان

قهوه ی دان کامل و رست داده شده اگر درست نگهداری شود میتواند برای چند هفته، ماه سالم و تازه بماند. اگر در بسته بندی باز نشده باشد و در دمای معمولی اتاق باشد و همچنین به دور از نور، گرما و رطوبت باشد میتواند تا بهترین زمان ممکن سالم و تازه باقی بماند.

از زمان باز شدن بسته بندی، قهوه دان میتواند 1 الی 3 هفته تازه بماند و ماندگاری داشته باشد. برای افزایش این ماندگاری، میتوانید پس از باز کردن بسته بندی، قهوه ها را به ظرف دیگری منتقل کنید. این ظرف باید خشک و بدون امکان نفوذ نور و اکسیژن باشد. همچنین باید در دمای اتاق و بدور از هرگونه نور و رطوبتی نگهداری شود.

نگهداری از قهوه آسیاب شده

طرریقه نگه داری از قهوه آسیاب شده
نگه داری از قهوه آسیاب شده

همانطور که قبلا اشاره کردیم، چهار عام تاثیرگذار بر روی کیفیت قهوه وجود دارد که در طعم و عطر نهایی اهمیت میدهند. از بین این عوامل، اکسیژن مهم ترین عامل است، چه قهوه ی آسیاب شده و چه دان، باید از اکسیژن که باعث اکسید شدن قهوه میشود، دور بمانند.

اگر قهوه آسیاب شده باشد حداکثر تا 15 دقیقه باید مصرف شود وگرنه در معرض اکسید شدن قرار میگیرد و هیچ عطر و طعمی در آن باقی نمی ماند. اگر رایحه های دانه ی قهوه که در سلول های آن به دام افتاده اند و گازهایی که رایحه ها و در نهایت طعم ها را به وجود می آورد از بین برود، قطعا طعم های قهوه نیز از بین خواهد رفت.

دمای نگهداری باید ثابت و بین 15 تا 20 درجه باشد. حتما باید از نور به دور باشد و در ظرف یا بسته بندی که نور به داخل ان سرایت نکند، نگهداری شود. منظور از نور، هم نور آفتاب است هم نور فضای داخلی. همچنین اگر قهوه در معرض رطوبت قرار بگیرد به سرعت عصاره گیری را آغاز میکند که این اتفاق باعث میشود در زمان استفاده از قهوه دچار مشکل شوید و حتی در طعم قهوه عصاره گیری شده نیز تلخی زیاد از حدی تجربه کنید.

نگهداری از قهوه دم شده

قهوه ی دم شده را به مدت یک ساعت در دمای 80 تا 85 درجه به دو صورت میتوان نگهداری کرد.

روش اول استفاده از مخزن هایی است که زیر آن heater گرم کننده قرار دارد و قهوه را گرم می کند که بعد از ده دقیقه رفته رفته قهوه به سمت طعم تلخی می رود که به این دلیل این روش پیشنهاد نمیشود.

روش دوم استفاده از فلاسک هایی است که هوا در آن نفوذ ندارد. این فلاسک ها میتوانند قهوه را تا یک ساعت تازه نگه دارند.

در کشف و شناخت دنیای قهوه، با قهوه راک همراه باشید.

نوشته های مشابه

3 دیدگاه در “نگهداری از قهوه و آموزش آن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *