ابزارالات دم‌آوری, دم‌آوری قهوه

تهیه قهوه با ایروپرس و آموزش آن

دم کردن و طرز تهیه قهوه با ایروپرس

دم‌آوری قهوه با روش ایروپرس

ایروپرس یکی از معروف‌ترین ابزارهای دم‌آوری قهوه است که امروزه جز یکی از محبوب‌ترین ابزارهای دم‌آوری قهوه نیز به شمار می‌آید. ایروپرس یک ابزار ارزان، قابل حمل و برای استفاده، آسان است. اساس کار این دستگاه عصاره‌گیری با استفاده از فشار است. در ادامه به طرز تهیه قهوه با ایروپرس می‌پردازیم.

در مجله قهوه راک، درباره نوع دم‌آوری دستگاه ایروپرس بیشتر بخوانید.

تاریخچه ایروپرس :

تاریخچه دم آوری به روش ایروپرس
تهیه قهوه با ایروپرس و تاریخچه ایروپرس

ایروپرس در سال 2005 توسط یک مهندسی به نام آلن آدلر اختراع شد. ایروپرس ارزان، قابل حمل و برای استفاده آسان است. اساس کار این دستگاه بر پایه استفاده از فشار در تهیه قهوه است. ایروپرس دارای دو سیلندر پلاستیکی است. یک سیلندر به عنوان هوابند در سیلندر بزرگ‌تر مانند سرنگ قرار دارد در ادامه برای آموزش تهیه قهوه با ایروپرس با مجله قهوه راک همراه باشید.

برای دم‌کردن قهوه به روش ایروپرس به چه وسایلی نیاز داریم :

دم آوری قهوه با ایروپرس
برای دم‌کردن قهوه به روش ایروپرس به چه وسایلی نیاز داریم
  1. آب جوش
  2. دانه قهوه
  3. آسیاب
  4. قاشق غذاخوری یا اسکوپ ایروپرس
  5. فیلتر ایروپرس
  6. لیوان

مراحل طرز تهیه قهوه با ایروپرس :

دم کردن قهوه با کمک ایروپرس
مراحل طرز تهیه قهوه با ایروپرس
  • 2.5 قاشق غذاخوری یا یک اسکوپ ایروپرس را از دانه قهوه پر کنید. دانه‌های قهوه را بطور کامل ریز آسیاب کنید تا زمانی که شبیه به دانه‌های نمک شود.
  • فیلتر مخصوص دستگاه را درون درب ایروپرس قرار دهید و با آب جوش فیلتر را مرطوب کنید و شستشو دهید. این کار باعث می‌شود بوی کاغذی فیلتر و یا هرگونه طعم و گرد و غباری که بر کیفیت و طعم قهوه اثر می‌گذارد را از بین برد و به چسبندگی فیلتر به درپوش کمک می‌کند. همچنین باعث می‌شود ایروپرس از قبل از شروع دم‌آوری گرم شود. البته فراموش نکنید که قبل از شروع فرایند دم‌آوری آب را بیرون بریزید.
  • برای تهیه قهوه با ایروپرس آب را به نقطه جوش برسانید و 30 ثانیه آن را از حرارت دور نگه دارید تا کمی خنک شود زیرا دمای مناسب 85 درجه سانتی‌گراد است.
  • اطمینان حاصل کنید که محفظه دم ایروپرس با اطمینان در بالای لیوان شما قرار دارد، سپس قهوه را اضافه کنید.
  • آب جوش خنک شده را تا پر کردن محفظه ایروپرس در طی 10 ثانیه اضافه کنید. در ایروپرس را محکم ببندید و سریع هم بزنید. البته با یک قاشق هم می‌توانید این کار را انجام دهید. سر ایروپرس را بردارید و با زاویه کمی آن را داخل محفظه قرار دهید. آن را صاف کرده و کمی بالا بکشید تا خلا ایجاد شود. این امر باعث می‌شود قهوه شما از فیلتر عبور کند. تایمر خود را روی یک دقیقه بگذارید و تا اتمام زمان صبر کنید.
  • فشار خود را بردارید و همه‌چیز را به هم بزنید. مجددا سر ایروپرس را داخل محفظه قرار دهید و به آرامی شروع به فشار دادن کنید. به مدت یک دقیقه پیستون را فشار دهید. شما باید فشار خوبی را احساس کنید و اگر پیستون خیلی راحت پایین رود یعنی دانه‌های قهوه شما بسیار درشت است. اما اگر فشار دادن سخت است پس دانه‌های شما مناسب دم‌آوری با ایروپرس آسیاب شده. هنگامی که قهوه شما دم می‌شود با شنیدن صدای خفه‌شدگی خود را نشان می‌دهد که در اصل هیچ‌ آبی در ایروپرس برای عبور از قهوه باقی نمانده است.
  • طعم مطلوب قهوه به سلیقه شما برمی‌گردد، پس اگر هنوز باب میلتان نیست می‌توانید آب بیشتری به قهوه اضافه کنید.
  • بهترین راه برای تمیز کردن ایروپرس، شل کردن کلاه و فشار دادن پیستون است تا زمانی که صافی و فیلتر قهوه جدا شود.

در کشف و شناخت دنیای قهوه، با قهوه راک همراه باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *