ابزارالات دم‌آوری, دم‌آوری قهوه

تهیه قهوه به روش V60 و آموزش آن

دم‌آوری قهوه به روش V60

یکی دیگر از ابزارهای محبوب در دم‌آوری قهوه، V60 است. در طراحی این دستگاه علم شیمی و محصولات شیشه‌ای در ساخت و طراحی این ابزار دم‌آوری با یکدیگر ادغام شده‌اند تا یک نتیجه عالی در دنیای قهوه حاصل شود. قهوه‌ی حاصل از این ابزار دم‌آوری، قهوه‌ی دمی یا قهوه‌ی نسل سوم است که دارای کیفیت مطلوبی است. دم کردن و تهیه قهوه به روش V60 نیازمند توجه به نکات و مراحلی است که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.

در مجله قهوه راک، درباره موج های قهوه بیشتر بخوانید.

تاریخچه V60  :

تاریخچه قهوه و دم آوری قهوه با v60
تاریخچه V60

شرکت هریو در سال 1921 در شهر توکیو به عنوان یک کارخانه تولید محصولات شیشه‌ای تاسیس شد. معروف‌ترین اختراع این شرکت قهوه‌ساز هریو V60 است که در سال 2005 به مردم معرفی شد. دلیل نامگذاری این قهوه‌ساز ظاهر V شکل خود و اینکه بدنه مخروطی‌اش با زمین زاویه 60 درجه می‌سازد، است . این قهوه‌ساز در ابتدا به صورت سرامیکی و شیشه‌ای ساخته شد و سپس نمونه‌های پلاستیکی و فلزی آن نیز به بازار آمد.

عوامل تاثیرگذار در دم‌آوری قهوه به روش V60 :

عواملی که در دم آورس قهوه موثر است
عوامل تاثیرگذار در دم‌آوری قهوه به روش V60

در دم‌آوری و تهیه قهوه به روش V60 ، دو عامل تاثیر بسزایی در نتیجه نهایی دارند. درجه آسیاب و عبور آب از قهوه بسیار حائز اهمیت هستند. بطوریکه اگر آب به آهستگی به قهوه اضافه شود، نتیجه یک قهوه غلیظ خواهد شد و اگر سرعت عبور آب زیاد باشد، قهوه‌ای رقیق‌تر با عصاره‌گیری کمتر حاصل می‌شود.

درجه آسیاب نیز بر غلظت قهوه اثر می‌گذارد. اگر اندازه‌ی قهوه آسیاب شده درشت نباشد که از فیلتر کاغذی عبور نکند، آب به راحتی از آن عبور کرده و غلظتی متعادل به دست خواهد آمد و اگر آسیاب قهوه بیش از اندازه نرم باشد ممکن است باعث ایجاد کلوخ قهوه در دستگاه شود، در نتیجه برای حل این مشکل باید قهوه را درشت‌تر آسیاب نمود.

وسایل مورد نیاز برای تهیه قهوه به روش V60 :

وسایل برای دم آوری قهوه v60
وسایل مورد نیاز برای تهیه قهوه به روش V60
  1. قهوه‌ساز V60
  2. فیلتر کاغذی
  3. لیوان
  4. قهوه با درجه آسیاب درشت
  5. کتری
  6. قاشق
  7. تایمر

مراحل دم‌آوری قهوه به روش V60 :

دم آوری قهوه با v60
مراحل دم‌آوری قهوه به روش V60
  • تهیه قهوه به روش V60 در ابتدا آب را به جوش برسانید، سپس فیلتر کاغذی را درون V60 قرار دهید و آن را روی لیوان قرار دهید. با آب داغ فیلتر را خیس کنید، این کار باعث می‌شود تا طعم ناخوش آیند کاغذی فیلتر روی طعم نهایی قهوه اثر نگذارد و ظرف V60 نیز گرم شود. پس از خیس کردن فیلتر، آب را خالی کنید.
  • میزان مناسب قهوه برای این روش، 15 گرم قهوه به ازای هر نفر است. قهوه مورد نیاز را داخل فیلتر کاغذی خیس شده بریزید و سپس آب داغ با دمای 94 درجه سانتی‌گراد را آرام آرام روی پودر قهوه بریزید. در این مرحله با استفاده از یک قاشق، پودر قهوه و آب را هم بزنید و 30 ثانیه زمان بگیرید. این کار باعث خارج شدن گاز قهوه می‌شود و حباب‌هایی روی سطح قهوه ایجاد می‌شود.
  • در ادامه 250 میلی لیتر آب داغ را به صورت دورانی روی پودر قهوه اضافه می‌کنیم تا بالای سطح V60 را بپوشاند. قهوه را دوباره هم می‌زنیم و حدود 2.5 تا 3 دقیقه زمان می‌گیریم تا قهوه از فیلتر عبور کند و درون مخزن V60 بریزد. و سپس آن را سرو می‌کنیم.

در کشف و شناخت دنیای قهوه، با قهوه راک همراه باشید.

نوشته های مشابه

1 دیدگاه در “تهیه قهوه به روش V60 و آموزش آن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *