ابزارالات دم‌آوری, دم‌آوری قهوه

تهیه قهوه با کمکس و آموزش آن

دم اوری قهوه با دستگاه کمکس

دم‌آوری قهوه به روش کمکس

کمکس یک وسیله دم‌آوری مدرن و زیباست برای تهیه قهوه به صورت دستی که به قهوه‌ی حاصل، قهوه دمی می‌گویند که بیشتر خواص قهوه در آن حفظ می‌شود. دم کردن قهوه با کمکس یک فرایند لذت‌بخش برای دوست‌داران قهوه است. برای دم کردن قهوه با کمکس باید به مراحل و شرایط لازم دم‌آوری دقت داشت که در ادامه به تمامی این مراحل خواهیم پرداخت.

در مجله قهوه راک، درباره روش دم‌آوری فیلترینگ (ریزش متمرکز) بیشتر بخوانید.

تاریخچه کمکس :

تاریخچه دستگاه کمکس و دم آوری قهوه با آن
تاریخچه کمکس

یک مخترع آلمانی به نام پیتر شلمبوم در سال 1914 این روش تهیه قهوه با کمکس را اختراع کرد و شرکت کِمِکس در ماساچوست آمریکا آن را به صورت صنعتی درآورد. پس از طراحی کمکس، مجله نیویورک تایمز، این قهوه‌ساز را جز یکی از صد طراحی مدرن برتر انتخاب کرد و یک نمونه از این قهوه‌ساز در موزه هنرهای مدرن نیویورک نگهداری می‌شود.

ساختار کمکس :

ساختار دستگاه دم آوری کمکس
ساختار کمکس
  1. گوی در قسمت پایینی که محل تشکیل نوشیدنی نهایی است.
  2. کمری باریک در قسمت میانی که فیلتر کاغذی در این قسمت ثابت می‌شود.
  3. گوی در سمت بالایی که محل ریختن آب داغ و پودر قهوه روی فیلتر کاغذی است. البته در بعضی از نمونه‌ها برای تهیه قهوه با کمکس فیلتر فلزی نیز استفاده می‌شود.

آنچه برای تهیه قهوه با کمکس نیاز دارید :

موارد مورد نیاز برای تهیه قهوه با کمکس
آنچه برای تهیه قهوه با کمکس نیاز دارید
  1. قهوه برشته ملایم – متوسط
  2. کمکس به همراه فیلتر کاغذی مخصوص
  3. آسیاب ( اختیاری است اما توصیه می‌شود )
  4. ترازو ( اختیاری است اما توصیه می‌شود )
  5. تایمر
  6. کتری مخصوص

مراحل دم‌آوری قهوه به روش کمکس :

مراحل تهیه قهوه با کمکس
مراحل دم‌آوری قهوه به روش کمکس

آب مورد نیاز دم آوری :

در این روش برای تهیه قهوه با کمکس نسبت قهوه به اب، چیزی در حدود 18 تا 20 گرم قهوه برای سیصد گرم اب است. برای حصول نتیجه خوب به اب در حدود 93 درجه سانتیگراد نیاز است. برای این منظور اب را به نقطه جوش برسانید و به مدت 30 ثانیه ان را از روی شعله بردارید.

فیلتر :

ابتدا فیلتر را پس از تا کردن روی کمکس قرار دهید و با اب داغ ابکشی کنید.این امر به قرارگیری بهتر فیلتر داخل کمکس کمک کرده و همچنین طعم نامطبوع کاغذی فیلتر را رفع میکند. آب جمع شده در ظرف را دور بریزید. دقت کنید فیلتر تا شده یک قسمت سه لایه و یک قسمت تک لایه دارد. قسمت سه لایه را به سمت خروجی کمکس قرار دهید.

ریختن آب درون فیلتر

قهوه آسیاب شده را درون فیلتر بریزید. برای شروع به عنوان قانون کلی دو برابر وزن قهوه، اب داغ روی قهوه اسیاب شده بریزید و حدود 30 تا 40 ثانیه منتظر باشید. پس از اتمام این مرحله، باقی مانده اب را به ارامی و با حرکات دورانی به قهوه اضافه کنید. سعی کنید این فرایند را به گونه‌ای انجام دهید که وقتی ترازو عدد 300 گرم را نشان میدهد، تایمر به عدد 2 دقیقه و 30 ثانیه رسیده باشد.

فرایند نهایی عصاره گیری

اجازه دهید فرایند عصاره‍‌گیری انجام شود و قهوه عصاره‌گیری شده در ظرف یا لیوان جمع شود. زمانی که این عمل تمام شد تایمر عددی بین 3 دقیقه تا 3 دقیقه و 30 ثانیه را باید نشان دهد. اگر این‌چنین نیست، احتمالا درجه اسیاب مناسبی ندارید. اگر بیشتر از زمان گفته شده است درجه اسیاب ریز است و بالعکس.

در کشف و شناخت دنیای قهوه، با قهوه راک همراه باشید.

نوشته های مشابه

1 دیدگاه در “تهیه قهوه با کمکس و آموزش آن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *