دم‌آوری قهوه, گیاه قهوه

عطر و طعم قهوه به چه بستگی دارد؟

چشیدن و بویایی برای قهوه

برای اینکه بتوانیم طعمی را بشناسیم از زبان‌ مان استفاده می کنیم. ما به وسیله ی زبان خود می توانیم طعم های مختلف را از یکدیگر تشخص دهیم و تفاوت بین نوشیدنی و غذا را تشخیص دهیم. شاید این سوال برای شما هم پیش آمده باشد که، قهوه به عنوان یک نوشیدنی محبوب در زندگی روزمره ما چه جایگاهی دارد؟ عطر و طعم قهوه در کدام قسمت از زندگی ما قرار دارد؟

در مجله قهوه راک، بیشتر بخوانید.

هدف از نوشیدن قهوه

نوشیدن قهوه
هدف از نوشیدن قهوه

آیا از قهوه برای بیدار بودن و فرار از خواب استفاده می‌کنید و یا برای انرژی گرفتن به آن روی می آورید؟ و یا برای لذت بردن، آن را می نوشید؟ در بین تمامی اهداف نوشیدن قهوه، نوشیدن قهوه به قصد لذت بردن با تمامی اهداف متفاوت است !

چرا که برای لذت بردن نیاز است شما از آنچه که می نوشید واقعا لذت ببرید و این لذت بردن در صورتی ممکن است که عطر و طعم قهوه مطلوب و خوشمزه باشد. اما مزه ها چگونه احساس می شوند؟ از طریق زبان و یا دهان؟ چگونه می توانیم به خوشمزه شدن طعم قهوه خود کمک کنیم؟

طعم های اصلی

طعم های اصلی قهوه
طعم های اصلی

برای اینکه درک بهتری از عطر و طعم قهوه داشته باشیم باید به پنج طعم اصلی توجه کنیم. طعم های اصلی که انسان ها احساس می کنند طعم هایی است مانند : شیرینی، تلخی، شوری، ترشی و طعمی به نام اُمامی که در زبان ژاپنی به معنای خوشمزه است. طعم اُمامی معمولا در تمام غذاهای آسیایی استفاده می شود.

برای توصیف این طعم می توان اینطور گفت که طعمی شبیه به گوشت پخته شده دارد که بعضا در گوجه هم پیدا می شود که به آن منوسدیم گلوتامات نیز می گویند. اگر بخوابید بیشتر درباره این طعم بدانید باید کمی از آن را با آب مخلوط کنید. با خوردن آن متوجه خواهید شد که احساس روغنی شکلی به زبان شما دست می دهد.

جالب است که بدانید علاوه بر طعم ها، زبان قادر است که احساس دهانی و تلفیقی از وزن نوشیدنی به همراه بافت آن را نیز تشخیص دهد. برای مثال شیر و آب، که شیر سنگین تر از آب است و تفاوت خامه و شیر، که خامه بافت چرب تری نسبت به شیر دارد.

اهمیت حس بویایی در درک عطر و طعم قهوه

اهمیت بو و بویایی در قهوه
اهمیت حس بویایی در درک عطر و طعم قهوه

باید این نکته را در نظر داشت که بدون حس بویایی تمام آنچه که درباره طعم ها و توانایی زبان به آن پرداختیم هیچ گونه اعتباری نخواهد داشت و همچنین بخش بزرگی از تفاوت ها در سیستم بویایی هر فرد است و اگر بوها و ادراک و حواس بویایی انسان نباشد، هیچ طعمی را احساس نخواهیم کرد.

این روزها در مورد عطر و طعم های مختلف قهوه بسیار شنیده‌اید برای مثال می توانیم بگوییم که قهوه ای طعم آلو و یا طعم پسته دارد. نکته ی مهم این است که بدانید این طعم ها درون قهوه اضافه و یا ریخته نشده است، بلکه جز شخصیت و ذات آن است.

زمانی که قهوه میل می کنید، خصوصیات طبعی آشنایی برای شما دارد. گاهی این خصوصیات آشکار می شود که علاوه بر شما، افراد دیگری نیز آن را درک می کنند که در این حالت به این طعم ها فِلیور (flavor) می گویند.

در کشف و شناخت دنیای قهوه، با قهوه راک همراه باشید.

نوشته های مشابه

1 دیدگاه در “عطر و طعم قهوه به چه بستگی دارد؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *