گیاه قهوه

قهوه سبز چیست؟

همانطور که همه ی ما دیده و شنیده‌ایم، زمانی که اسم قهوه ی سبز می آید به یاد تبلیغات زیادی راجع به این نوشیدنی می افتیم که گفته می شد باعث لاغری، کاهش دیابت، دارای انواع ویتامین ها، رفع خستگی، تقویت حافظه و … می شود. اما باید یادآور بشویم که همه ی این موضوعات در رابطه با قهوه سبز اشتباه و از نظر پزشکی رد شده است.

در مجله قهوه راک، بیشتر بخوانید.

تعریف قهوه سبز

ساده ترین تعریف درباره قهوه های سبز را می توان اینگونه بیان کرد: قهوه ی سبز مغز میوه ی قهوه است. چوپانی به نام کالدی که در زبان عربی خالد تلفظ می شود، باعث کشف این میوه شده است که قبلا بطور مفصل در مقاله تاریخچه قهوه درباره آن صحبت کرده ایم.

قهوه سبز چیست؟

می دانیم که دانه ی سبز رنگ، داخل میوه ی قرمز رنگ قهوه قرار دارد و در اثر حرارت (برشته کردن) به رنگ قهوه ای و پس از آن به رنگ سیاه تغییر میکند. البته مرحله ای که رنگ دانه سیاه شده، زمانی است که دانه قهوه سوخته به حساب می آید.

درخت قهوه در زمان محصول دهی خود شکوفه می زند. با رشد شکوفه ها از داخل ساقه و سپس خشک شدن آن، میوه شروع به رشد می کند. میوه قهوه سه رنگ اصلی دارد، زمانی که نارس است سبز رنگ است. زمانی که رسیده به رنگ قرمز مایل به مشکی است و زمانی که به شدت رسیده و گندیده به رنگ سیاه دیده می شود.

معایب قهوه سبز

قهوه سبز

پس همانطور که متوجه شدیم قهوه سبز در واقع دانه گیاه خام قهوه است. این گیاه خام به توجه به روش های نگهداری در کیسه ها و بسته ها و نحوه ی حمل و نقل از کشورهای صادر کننده قهوه به ایران، سرشار از باکتری ها و میکروب ها است. حتی اگر در بسته بندی درستی هم قرار داشته باشد باز هم از وجود میکروب و باکتری در امان نیست.

میکروب و باکتری های موجود در قهوه سبز زمانی از بین می رود که قهوه سبز خام در مرحله ی رست قهوه (برشته کردن قهوه) در دمای بالای 200 درجه سانتی گراد و در زمان مشخص شده و تنظیم شده با دستگاه رستر باشد. تحقیقات نشان داده که در قهوه خام میزان بسیار زیادی اسید کلروژنیک وجود دارد. این اسید مهم ترین اسید موجود در قهوه سبز است که بین 6 تا 8 درصد وزن گونه عربیکا و حدود 10 درصد گونه ی ربوستا را تشکیل می دهد.

زمانی که دانه های خام قهوه (قهوه سبز) برشته می شود تا حد بسیار زیادی از این اسید را از دست می دهد. خیلی از افراد بر این باورند که این ماده به کاهش جذب کربوهیدرات ها در دستگاه گوارش کمک می کند. و یا باعث کاهش قند خون و تولید انسولین می شود و این دلیلی است که بر ادعای لاغری با قهوه سبز استوارند.

اما لازم است بدانید و اگاه باشید که میزان کلروژنیک اسید در قهوه سبز به میزانی بالا است که مثلا اگر شما 10 گرم قهوه سبز را دم کنید برای متعادل کردن کلروژنیک اسید باید از مقدار زیادی شیر استفاده کنید.

اما عده زیادی با توجه به عدم آگاهی نسبت به این موضوع، قهوه سبر را با مقدار اندکی آب دم می کنند و سپس نوش جان می کنند و نمی دانند که این ترکیب چه اثر منفی بر معده آن ها خواهد گذاشت. و بعد از مدتی ممکن است به انواع بیماری های مربوط به معده مبتلا شوند.

با همه‌ی اینها سوال پیش می آید که چرا عده ای هنوز به فروش قهوه سبز ادامه می دهند؟

پاسخ این است که قهوه های سبز بعد از رست حدود 15 الی 20 درصد دچار کاهش رطوبت می شود. و در پی آن حجم و وزن قهوه کاهش پیدا می کند. فروش قهوه قبل از رست به دلیل داشتن وزن بیشتر، عدم نیاز به دستگاه و نیروی متخصص و دیگر موارد و مسائل مربوط به رست با کیفیت قهوه برای بسیاری از فروشندگان دارای سود است.

در کشف و شناخت دنیای قهوه، با قهوه راک همراه باشید.

1 دیدگاه در “قهوه سبز چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *