دم‌آوری قهوه

طرز تهیه انواع قهوه بر پایه اسپرسو

espresso coffee

اگر شما هم جز دوست داران قهوه باشید، حتما در منوی کافه‌ها و مکان های مختلفی به عبارت انواع قهوه بر پایه اسپرسو برخورد کرده‌اید. درواقع با استفاده از قهوه اسپرسو می توان قهوه های جدیدی بوجود آورد. که در ادامه به شرح هر کدام از این انواع قهوه بر پایه اسپرسو خواهیم پرداخت.

در مجله قهوه راک، بیشتر بخوانید.

انواع قهوه های بر پایه اسپرسو چیست؟

از انواع قهوه هایی که می توان با اسپرسو درست کرد می توان به موارد زیر اشاره کرد :

  • اسپرسو
  • ریسترتو
  • لانگو
  • آمریکانو
  • لانگ بلک
  • ماکیاتو
  • پیکولو
  • کورتادو
  • فلت وایت
  • کاپوچینو
  • لاته ماکیاتو
  • لاته
  • موکا
  • آفوگاتو

که در ادامه به شرح هرکدام از این نوشیدنی ها می پردازیم.

اسپرسو

اسپرسو در درجه اول یک روش عصاره گیری از قهوه با متد تحت فشار است. در تعریف دقیق تر از این روش عصاره گیری، باید از 18 تا 20 گرم قهوه آسیاب شده با نسبت عصاره گیری 1 به 2 یعنی 36 تا 40 میل عصاره گیری شود. مدت زمان این عصاره گیری بین 20 تا 30 ثانیه و دمای بین 85 تا 92 درجه سانتی گراد آب جوش است.

ریسترتو

ریسترتو همان اسپرسو است اما با نسبت کم تری عصاره گیری می شود. به این صورت که نسب عصاره گیری 1 به 1 است. یعنی از 18 تا 20 گرم قهوه، 18 تا 20 میل عصاره گیری می کنیم. در واقع فاز سوم اسپرسو را عصاره گیری نمی کنیم.

لانگو

لانگو درواقع برادر بلند قد اسپرسو خطاب می شود. در لانگو برخلاف ریسترتو، قهوه با نسبت بیشتری عصاره گیری می شود. به این صورت که عصاره گیری در این روش 1 به 3 می باشد، یعنی از 18 گرم قهوه، 56 تا 60 میل عصاره گیری می کنیم.

آمریکانو و لانگ بلک

درواقع این دو نوشیدنی از ترکیب آب جوش با اسپرسو درست می شوند. با این تفاوت که در آمریکانو ابتدا قهوه اسپرسو را عصاره گیری می کنیم و سپس آب جوش را اضافه می کنیم. در آمریکانو از کرمای اسپرسو خبری نیست و در لانگ بلک کاملا برعکس است.

در لانگ بلک ابتدا آب جوش را می ریزیم و بعد روی آب جوش اسپرسو را اضافه می کنیم به صورتی که کرمای اسپرسو حفظ شود.

ماکیاتو

ماکیاتو در لغت به ایتالیایی معنی لکه دار شدن می دهد. در این نوشیدنی فقط اسپرسو را فوم شیر و چند قطره شیر لکه دار می کنیم که حجم قهوه ما خیلی تغییری نکند. در واقع ما یک اسپرسو با رایحه شیر داریم ( اسپرسویی که عطر ضعیفی از شیر را به همراه دارد. )

پیکولو و کورتادو

در این دو نوشیدنی قهوه بر پایه اسپرسو، 50 تا 70 میل شیر را به یک واحد اسپرسو اضافه می کنیم، با این تفاوت که در پیکولو پایه اسپرسو را ریسترتو عصاره گیری می کنیم یعنی میزان کمتری از قهوه. اما در کورتادو همان اسپرسو عصاره گیری می شود. درواقع در کورتادو طعم قهوه ی بیشتری نسبت به پیکولو داریم.

فلت وایت و کاپوچینو

در این دو نوشیدنی میزان 150 تا 180 میل شیر قوام داده شده را در دمای 70 درجه سانتی گراد به یک واحد اسپرسو اضافه می کنیم. با این تفاوت که پایه ی قهوه در فلت وایت ریسترتو گرفته می شود. یعنی در فلت وایت طعم قهوه‌ی کمتری را نسبت به کاپوچینو احساس می کنیم.

لاته و لاته ماکیاتو

latte coffee
ترکیب شیر با قهوه

این دو نوشیدنی با اضافه کردن 180 تا 220 میل شیر قوام داده شده در دمای 70 درجه سانتی گراد می باشد. با این تفاوت که در لاته ماکیاتو پایه ی قهوه را ریسترتو می گیریم. یعنی در لاته ماکیاتو احساس قهوه کمتری می کنیم نسبت به لاته.

در تعریف دقیق تر این دو نوشیدنی، شما بیشتر طعم شیر را احساس می کنید. مخصوصا در لاته ماکیاتو فقط یک رایحه و طعم ضعیفی از قهوه را حس و مزه می کنید.

در مجله قهوه راک، درباره تفاوت لاته و کاپوچینو بیشتر بخوانید.

موکا

موکا یک نوشیدنی بر پایه شیر و قهوه است که به آن شکلات نیز اضافه می شود. میزان اضافه کردن شکلات در این نوشیدنی به طور شخصی سلیقه‌ای است ( میزان مشخصی برای تعیین اندازه شکلات در این نوشیدنی مشخص نشده و به علاقه شما بستگی دارد ). این نوشیدنی شامل یک واحد اسپرسو، میزان دلخواه شکلات و 180 تا 220 میل شیر قوام داده شده در دمای 70 درجه سانتی گراد است.

آفوگاتو

آفوگاتو در زبان ایتالیایی به معنای غرق شده است. برای تهیه این نوع قهوه از یک یا دو اسکپ بستنی وانیلی و یک واحد اسپرسو استفاده می کنیم.

در کشف و شناخت دنیای قهوه، با قهوه راک همراه باشید.

نوشته های مشابه

5 دیدگاه در “طرز تهیه انواع قهوه بر پایه اسپرسو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *