مقالات تخصصی

چگونه در رستری های کوچک هزینه ها را مدیریت کنیم؟

coffee roaster

با رشد تصاعدی قهوه های تخصصی در سال های اخیر، شاهد افزایش مشابهی در ظهور دستگاه های رست کننده نانو، رست کننده های خانگی و کافی شاپ هایی بوده ایم که شروع به بو دادن دانه های قهوه خود کرده‌اند. با توجه به افزایش روزافزون کسب و کارهای کوچک که به دنبال بهره مندی از مزایای فراوان قهوه های تازه برشته شده هستند، احتمالا تعدادی سوال در مورد صرفه ی اقتصادی اجرای یک عملیات برشته کردن کوچک وجود دارد.

در مجله قهوه راک، بیشتر بخوانید.

در مراحل اولیه، برشته کردن قهوه می تواند کسب و کاری باشد که با حاشیه های خوب عمل می کند و نیاز به سرمایه گذاری قابل توجهی دارد. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد اینکه چگونه برشته کننده ها و کافه های کوچک تر که دانه های قهوه ی خودشان را برشته می کنند، می توانند هزینه هایشان را مدیریت کنند؛ در این قسمت از تجربیات Jonas Lillie، مدیرعامل و بنیان گذارAillio استفاده می کنیم. او می گوید که چگونه عملیات برشته کردن کوچک، می تواند رقابتی باشد و در ادامه توضیح می دهد.

چرا مدیریت هزینه در عملیات های کوچک رست قهوه بسیار مهم است؟

به بیان ساده، بدون قدرت خرید، زیر ساخت ها و مقیاس بزرگی که رسترهای تجاری بزرگ دارند، سودآوری می تواند تفاوتِ بین بقا و توانایی سرمایه گذاری مجدد سود و حرکت رو به جلو باشد. Jonas توضیح می دهد: ” دلایل مختلفی وجود دارد برای شروع، در حال حاضر قیمت دان سبز قهوه بسیار بالا رفته و به نظر نمی رسد که به این زودی ها تغییر کند.”

فراتر از آن؛ قیمت های حمل و نقل و تدارکات بالا رفته است، قیمت های انرژی افزایش می یابد. همچنین هزینه های هر چیز دیگری که مربوط به قهوه باشد نیز افزایش می یابد، مانند کاپینگ و قاشق ها و کاپ ها و غیره. Jonas اشاره می کند که: ” برشته کردن، خود یکی از زمینه های کلیدی است که عملیات های کوچک تر می توانند هزینه های آن را کاهش دهند و می گوید که یکی از معدود چیز هایی است که واقعا تحت کنترل شماست!. ” او با ذکر این نکته شروع می کند؛ که تصیم ساده برای رست قهوه، خود نیاز به سرمایه گذاری اولیه دارد. اما توضیح می دهد که استقلال زیادی برای کافی شاپ ها یا سایر مشاغل قهوه ایجاد می کند. این فرایند به هیچ وجه آسان نیست، اما می تواند بسیار مفید باشد.

Jonas می گوید: ” فرض کنید یک کافی شاپ دارید و قهوه ی برشته شده تان را از یک رست کننده ی عمده فروشی دریافت می کنید؛ شما به آن برشته کننده وابسته هستید. و عملا به آن ها کیفیت در دسترس بودن و قیمت را واگذار می کنید. اگر هر یک از این سه عامل تغییر کند، می تواند بر کسب و کار شما تاثیر منفی بگذارد و شما هیچ کنترلی روی آن ندارید! بنابراین کنترل فرآیند برشته کاری قهوه، استقلال شما را افزایش می دهد.” جوناس اشاره می کند که امروزه بسیاری از برشته کنندگان برجسته ی موج سوم قهوه در سراسر جهان به عنوان فعالیت های کوچک یا کافی شاپ ها شروع به کار کرده اند. که پس از حضور ثابت، عملیات رست خود را افزایش دادند.

چگونه می توانیم هنگام رست دادن قهوه هزینه ها را به حداقل برسانیم؟

در حالی که ممکن است خودِ دان قهوه سبز به طور قابل توجهی ارزان تر از قهوه ی رست داده شده از یک رستر تجاری باشد، فرآیند برشته کردن بدیهی است که از منظر تجاری به مقداری هزینه نیاز دارد. با این حال، فهمیدن نحوه ی کنترل این هزینه ها جایی است که می توانید هزینه های خود را مدیریت کنید. به برخی از این مسائل در ادامه خواهیم پرداخت:

  • هزینه های انرژِی (گاز در مقابل برق)
  • کارایی رُستر
  • پرسنل فرایند رست کردن

هزینه های انرژی

Jonas می گوید: ” بیایید هزینه های برشته کردن را تقسیم کنیم. در ابتدا، صرف نظر از اینکه از گاز یا برق استفاده می کنید، هزینه های انرژی را در پیش روی خود دارید. انرژی، به طور کلی گران است. بنابراین می خواهید با اطمینان از داشتن یک برشته کار با انرژی کارآمد شروع کنید. جابه‌جایی از گاز به برشته کردن برقی کم انرژی، نقطه ی خوبی برای شروع است. با این حال، حتی با وجود برق، در بسیاری از مکان ها قیمت های آب و برق می توانند در طول یک روز در نوسان باشند؛ این بدان معنی است که رست کردن در ساعات کم مصرف می تواند راه دیگری برای صرفه جویی در هزینه ها باشد.

تنها در چند سال اخیر، تغییر قابل توجهی در مورد دستگاه های رسترهای گازی رخ داده است. به طوری که تعدادی از تولید کنندگان جدیدتر در بازار ظهور کرده اند و دستگاه های رستر برقی ارائه می کنند. همچنین با ظهور بحث هایی در بسیاری از ایالت های ایالات متحده در مورد ممنوعیت نصب خطوط جدید گاز طبیعی برای اماکن تجاری، این امر ممکن است حتی برای برخی از مشاغل برشته کاری در سال های آینده اجباری شود.

کارایی رُستر

Jonas می گوید: ” بعد از هزینه های انرژی، کارایی خود رُست را باید مورد بررسی قرار دهید. بسیاری از دستگاه های رست قهوه عایق بندی ضعیفی دارند. بنابراین شما به جای اینکه تمام انرژی را به فرآیند واقعی رست کردن هدایت کنید، کافه ی خود را گرم می کنید! تغییر به یک منبع انرژی پایدار اولین گام درست و خوب است. اما بسیاری از رست کننده های مدرن بر افزایش کارایی و دقت تمرکز دارند تا تعداد دسته هایی را که باید هنگام شماره گیری در پروفایل جدید برشته کنید، به حداقل برسانند. این امر ضایعات را به حداقل می رساند در حالی که مصرف انرژی و سایر هزینه ها را در دراز مدت کاهش می دهد.

پرسنل فرایند رست کردن

آخرین منطقه ای که Jonas شناسایی می کند، بخش کارکنان است. از لحاظ تاریخی، برای عملیات رست کردن قهوه ی متوسط و بزرگ، تیم های برشته سازی متشکل از تعدادی نفر را به کار می گیرند که سپس توسط یک رستر ارشد (هد رست) هدایت می شود. Jonas توضیح می دهد: ” برای برشته های قهوه ی کلاسیک که با موتور گازی کار می کنند، معمولا به یک فرد رست کننده ی حرفه ای نیاز دارید تا مطمئن شوید که تمام بَچ های رست ثبات دارند. همچنین نوعی اتوماسیون در اینجا همراه با استفاده ی خود از داده می تواند به شما کمک کند.”

در سال های اخیر؛ اتوماسیون به یک روند رو به رشد در بازار برشته کردن قهوه تبدیل شده است. زیرا این امکان را به متخصصان می دهد تا بیشتر بر سایر حوزه های تجاری تمرکز کنند. وی می افزاید: ” پس از آن، زمان صرف نظافت و نگهداری می شود. چیزی به نام رُستر خود تمیز شونده وجود ندارد اما هرچه راحت تر بتوانید این قسمت را بسازید بهتر است.

بدیهی است که نگهداری از رسترهای تجاری بزرگ هزینه ی دیگری است و می تواند در طول زمان کمک قابل توجهی داشته باشد. با این حال، در حالی که قطعات جدید یا جایگزین به وضوح نیاز به هزینه دارند، زمان کارکنان نیز برای در نظر گرفتن وجود دارد. زمانی که باید هرماه، مقدار مشخصی از آن را صرف تمیز کردن و نگهداری رستر کنند. این امر به وضوح بر کارایی شرکت تاثیر می گذارد. در نهایت، زمانی را که یکی از اعضای تیم می تواند برای توسعه محصول، بازاریابی یا فروش صرف کند، محدود می کند.”

سایز نکات مدیریت هزینه

علاوه بر مدیریت منبع انرژی و وارد کردن اتوماسیون به عملیات رست کردن قهوه، یکی از مهم ترین مواردی که در کاهش هزینه ها باید در نظر بگیرید، دستگاه برشته کردن است. Jonas توضیح می دهد: ” که مدیریت هزینه برای عملیات برشته کردن کوچک تر یکی از محرک های اصلی مدل جدید Aio بود.” او می گوید: ” که هدف آن از بین بردن موانع برای عملیات های کوچک تر برشته کردن و بهبود حاشیه ی سود در همان زمان است.”

او اضافه می کند: ” Aio از همان اصل گرمایشی که رستر مدل BulletR1 دارد استفاده می کند که گرمایش القایی است.” این به معنای صرفه جویی در مصرف انرژی در حدود 75% است. به عبارت دیگر، Aio از یک چهارم انرژی دستگاه های برشته کاری سنتی استفاده می کند. Jonas اضافه می کند: ” با اتوماسیون ارائه شده توسط Aio، عملیات های کوچک تر (مانند کافی شاپ های مستقل) می توانند به سرعت ساعات کارِ کارکنان را برای تمرکز بر سایز حوزه های تجاری آزاد کنند.

او توضیح می دهد: ” شما فقط به یک متخصص نیاز دارید تا مشخصات برشته کاری خود را توسعه دهد.” شما به کسی نیاز ندارید همیشه در آن جا باشد تا فرآیند را زیر نظر داشته باشد و تعیین کند رست کامل شده است. باریستای شما می تواند این وظایف را بر عهده بگیرد. تنها چیزی که لازم است انجام دهید؛ این است که کسی قهوه را وزن کرده و دستگاه رست قهوه را روشن کند. Jonas اضافه می کند که پس از انتخاب رُستر مناسب، سازماندهی کلی استاندارد سازی فرآیند ها و استفاده از تخصص جامعه ی بزرگتر برشته کاری، همگی می توانند به شما کمک کنند تا سریع تر سرعت خود را افزایش دهید.

Jonas می گوید: ” برشته کردن نباید آنقدر سخت باشد که برخی از مردم فکر می کنند و اطلاعات زیادی وجود دارد که می تواند به شما در شروع کار کمک کند.” به همین دلیل است که ما Roast World را ایجاد کردیم؛ یک پلتفرم آنلاین برای اشتراک گذاری نمایه ها و یافتن قهوه. در نهایت Roast World می گوید: ” که برای او آینده فناوری است. خواه اتوماسیون و یا منابع آنلاین باشد یا بهبود بهره وری انرژی.”

در آینده، من فکر می کنم تمرکز بیشتری بر صرفه جویی از طریق فناوری وجود خواهد داشت. زمانی که افراد شروع به استفاده از ماشین های بهبود یافته ای می کنند که مصرف انرژی بیشتری دارند، پس انداز به طور خودکار ظاهر می شود. او در پایان می گوید: ” تکنولوژی ما را به آینده می برد و به ما کمک می کند تا بهره وری را بهبود بخشیم و ضایعات را به حداقل برسانیم.” با این حال؛ من معتقد نیستم که همه چیز صرفا در مورد کاهش هزینه ها است. برجسته شدن به عنوان یک کافی شاپ یا رستری به همان اندازه مهم است.

شکی نیست که بو دادن قهوه خود به شما کنترل بیشتری بر هویت کسب و کارتان می دهد. اما شروع این سفر به عنوان یک رُستر خانگی یا کافی شاپ می تواند با چالش ها و هزینه هایی همراه باشد. یافتن راه هایی برای مدیریت این چالش ها در حین حرکت به سمت جلو مهم است. استفاده از ظرفیت فناوری های نو ظهور و پلتفرم های آنلاین یک مکان عالی برای شروع است. و این می تواند به بازگرداندن کنترل دردستان شما به عنوان صاحب کسب و کار کمک کند.

در نوشتن این مقاله از سایت Perfect Daily Grind با ترجمه سارا خانی عزیز، مترجم تیم راک کمک گرفته شده است.

در کشف و شناخت دنیای قهوه، با قهوه راک همراه باشید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *