مطالب دیگر

کاربرد تفاله های قهوه چیست؟

تفاله قهوه در واقع همان پسمانده‌ ی قهوه است که پس از دم آوری قهوه به دست می آید. در قهوه اسپرسو به پسماند و تفاله قهوه، کیک قهوه نیز گفته می شود. همانطور که خیلی جاها شنیده و دیده اید، تفاله های قهوه کاربردهای بسیار زیادی به جای دور انداختن دارد، از ماسک صورت گرفته تا کود گیاهی برای گیاهان. در این مطلب قصد داریم درباره کاربرد تفاله قهوه صحبت کنیم.

در مجله قهوه راک، بیشتر بخوانید.

کاربردهای تفاله (پسماند) قهوه

کود برای گیاهان و باغچه:

زمانی که بسیاری از خاک ها فاقد مواد مغذی لازم برای رشد گیاهان باشد، می توان از تفاله ی قهوه برای جذب مواد مغذی کافی در خاک برای گیاهان استفاده کرد. تفاله ی قهوه حاوی مواد معدنی ضروری برای رشد گیاه مثل نیتروژن، کلسیم، پتاسیم، فسفر، منیزیم و کُروم است.

همچنین تفاله ی قهوه به جذب فلزات سنگین که برای خاک ضرر دارد نیز کمک می کند. تفاله قهوه به جذب کرم های خاکی که برای باغچه مفید و ضروری است و به رشد گیاهان کمک شایانی می کند نیز کاربرد دارد.

تهیه ی کمپوست با پسماند قهوه:

می توان از تفاله ی قهوه برای تهیه کمپوست استفاده کرد. کمپوست کردن فرآیندی طبیعی است که از بقایای گیاهی ( مثل برگ خشک درختان یا دورریز سبزیجات) به دست می آید و به باغچه کمک می کند تا خاک، مواد مغذی و آب بیشتری را در خود نگه دارد و در نتیجه گیاهان سالم تری خواهید داشت. تحقیقات نشان داده که کمپوست ای که از تفاله قهوه و دورریز آشپزخانه به دست می آید از مواد مغذی بیشتری برخوردار است.

دور کردن حشرات و آفت ها :

کافئین و دیترپن (ماده شیمیایی ضد میکروب و ضد التهاب) موجود در قهوه می تواند برای حشرات و آفت ها مثل سم بسیار قوی عمل کند.

از بین بردن کک حیوانات خانگی :

از آن جایی که کک ها علاقه ای به قهوه ندارند، می توان از تفاله ی قهوه برای درمان این مشکل استفاده کرد. برای استفاده در این مورد می توان از تفاله قهوه در استحمام حیوانات استفاده کرد.

از بین بردن بوهای نامطبوع :

با استفاده از تفاله قهوه، می توانید بوهای نامطبوع را از بین ببرید . تفاله قهوه به دلیل داشتن نیتروژن، به از بین بردن بوی بد گاز گوگرد هنگام ترکیب با گاز کربن در هوا کمک می کند.

برای مثال در یخچال یا فریزر به عنوان بوگیر عمل می کند و یا استفاده از تفاله ی قهوه در زیرسیگاری که بوی بد پس مانده ی سیگار را از بین ببرد. همچنین می توانید برای از بین بردن بوی بد دست هایتان (برای مثال خرد کردن سیر یا پیاز) ، دست هایتان را به تفاله قهوه آغشته کنید و سپس آبکشی کنید.

پاک کننده طبیعی با پسماند قهوه:

تفاله قهوه خاصیت سایندگی دارد و می‌توان با آن سطوح را تمیز کرد (به جای استفاده از مواد شیمیایی). برای مثال از تفاله قهوه می‌توان برای شستن سینک ظرفشویی، براق کردن وسایل آشپزخانه یا تمیز کردن گاز آشپزی استفاده کرد.

لایه بردار پوست:

تفاله قهوه یکی از اسکراب های طبیعی برای پوست صورت و بدن است به دلیل آن که دارای آنتی اکسیدان است و از پوست در برابر آسیب های نور خورشید محافظت می‌کند.

تفاله قهوه

ساخت رنگ طبیعی:

یکی دیگر از کاربردهای پسماند قهوه برای رنگ کردن پارچه هایی از جنس پنبه، کتان و لینن است. این کار به پارچه یا کاغذ حالت قدیمی می‌دهد و می‌توان از آن در طرح های مختلفی استفاده کرد.

تمیز کردن شومینه:

اگر به دنبال راهی برای تمیز کردن خاکسترهای روی چوب شومینه هستید، تفاله قهوه می‌تواند به شما کمک کند. این کار نه تنها به تمیز شدن کمک می‌کند بلکه جلوی پراکنده شدن غبار در محیط را هم می‌گیرد.

تفاله قهوه نرم کننده گوشت :

فیبر و پروتئین موجود در ماهیچه باعث استحکام گوشت می‌شود. با تجزیه ی این عناصر، بافت نرم تری در گوشت ایجاد می شود. قهوه دارای اسیدها و آنزیم های طبیعی است که به خصوص برای نرم کردن گوشت تاثیرگذار خواهد بود.

طبیعت اسیدی قهوه به خوش طعم شدن گوشت نیز کمک می‌کند. همچنین در دستور پخت بعضی از شیرینی ها و بعضی از غذاها از تفاله ی قهوه به صورت مستقیم استفاده می‌شود.

پرورش قارچ:

پسماند قهوه به دلیل داشتن مواد مغذی، یک بستر عالی را برای پرورش قارچ درست می‌کند زیرا برای رشد قارچ، نیاز به چندین لایه بستر مناسب برای رشد کردن دارد.

اگر کاربرد دیگری از تفاله قهوه می‌شناسید برای ما بنویسید تا آن را با دیگران به اشتراک بگذاریم.

در مجله قهوه راک، درباره روش نگهداری از قهوه بیشتر بخوانید.

در کشف و شناخت دنیای قهوه، با قهوه راک همراه باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *