در حال حاضر قهوه، محبوبترین نوشیدنی جهان است و این نوشیدنی در سرتاسر جهان نوشیده میشود. در سرتاسر جهان کافههای بسیاری هستند که قهوه و نوشیدنیهای متنوع بر پایه قهوه ارائه میدهند. انواع قهوه به دو دسته کلی تقسیم میشود. قهوههای تجاری و قهوههای تخصصی. در ادامه به تفاوت قهوه تجاری و تخصصی میپردازیم.
در مجله قهوه راک بیشتر بخوانید.
تفاوت قهوه تجاری و تخصصی در چیست؟
چگونه میتوانیم این دو دسته را از هم متمایز کنیم؟
از همان مرحلهی اول یعنی کاشت قهوه. زمانی که مراحل با دست انجام میشود و با دقت خاصی صورت میگیرد در نهایت فنجان قهوهای که حاصل این پروسه است، طعم دلنشین و خوشمزهای خواهد داشت. این قهوه که حاصل سالها تجربه و زحمت و تلاش کارگران و مزرعهداران است، قهوه تخصصی نامیده میشود. قهوه تخصصی به قهوه با کیفیت بالا با طعمهای خاص مانند مرکبات، کارامل و یا حتی گلی گویند. در قهوههای تخصصی کیفیت و طعم و عطر نهایی مهمترین اصل است.
قهوههای تجاری به قهوههایی گفته میشود که با روشهای ماشینی برداشت و تولید میشوند. قهوه تجاری طعمهایی مانند طعم کاکائو، شکلات و مغزها دارند.
تفاوتهای طعمی قهوههای تخصصی و تجاری :
در مجله قهوه راک، درباره گونههای قهوه بخوانید.
قهوه تجاری (دارای طعمهای معمولی) :
کاکائو و شکلات – آجیل ( بادام، نارگیل، گردو و فندق ) – رایحههای سبزیجات
قهوه تخصصی (دارای طعمها و رایحههای بسیار متنوع):
شیرینی : نیشکر
مرکبات : پرتقال، نارنگی، لیموترش، توت
میوهها : توتفرنگی
گلدار ( قهوههای عجیب و غریب )
قهوهی تخصصی در بین دوستداران قهوه از جایگاه ویژهای برخوردار است. بسیاری از مردم برای تهیه یک قهوه خوب تلاش میکنند، این تلاش میتواند به معنای رشد، برشته کردن و یا دم کردن قهوه بهتر باشد. مهم ترین تفاوت قهوه های تجاری و تخصصی این است که قهوه های تخصصی از عیوب کمتری برخوردار هستند و همین طور دارای مشخصات بیشتر و دقیق تری هستند که مانند یک شناسنامه عمل می کند.
مشخصاتی مانند: نام مزرعه و کشاورز – ارتفاع و مشخصات دقیق منطقه – فصل برداشت و زیرگونه دقیق قهوه و …
بطور کلی وقتی صحبت از قهوه خوب میشود باید دانههای ربوستا را کنار بگذارید. فقط دانههای عربیکا هستند که طعم متفاوتی را ارائه میدهند، طعمی که باعث میشود عاشق قهوه شوید. گیاه این نوع قهوه اغلب در ارتفاعات بالاتر کشت میشود که به دانهها شیرینی طبیعی بیشتری میدهد.
فارغ از اینکه یک قهوه خوب تلخ نیست، در درجه اول قهوه خوب قهوهای است که شما دوست داشته باشید و اینکه ربوستا و عربیکا کدام بهتر است به ذائقه شما بستگی دارد.
در کشف و شناخت دنیای قهوه، با قهوه راک همراه باشید.
1 دیدگاه در “تفاوت قهوه تجاری و تخصصی در چیست؟”