گیاه قهوه

شکوفه قهوه تا فصل و روش های برداشت قهوه

شکوفه قهوه

گیاه قهوه برای اینکه به یک فنجان قهوه مطلوب تبدیل شود، مسیر زیادی را می‌گذراند. درخت قهوه در زمان محصول‌دهی خود، شکوفه می‌زند؛ با رشد آن از داخل ساقه و سپس خشک شدنش، میوه قهوه شروع به رشد می‌کند.

در مجله قهوه راک بیشتر بخوانید.

شکوفه قهوه تا فصل برداشت

شکوفه دادن :

شکوفه قهوه
شکوفه قهوه به درخت قهوه

هنگامی که درختان قهوه آغاز به شکوفه دادن می‌کنند، کارگران، مزارع قهوه را ترک می‌کنند زیرا این فرایند یک فرایند ظریف و کاملا ضروری برای سلامت گیاه قهوه است، به همین جهت هیچکس برای محافظت از گیاهان وارد مزرعه نمی‌شود. حدود یک‌ماه پس از ظهور گل‌ها، عطر آن‌ها در بیشترین حد خود قرار دارد. پس از افتادن گل‌ها، کارپل باقی مانده است که در نهایت به یک گیلاس قهوه تبدیل می‌شود.

فصل برداشت :

برداشت شکوفه قهوه
برداشت شکوفه قهوه

فصل برداشت قهوه در طی فصل خشک سال انجام می‌شود و چندین ماه به طول می‌انجامد. گیلاس قهوه در طی چندماه، چندین بار برداشت می‌شود. بیشتر اوقات گیلاس قهوه‌ای که در پایان و آغاز فصل برداشت، برداشت می‌شود از کمترین کیفیت خود برخوردار است، در حالی که آنچه در نقطه میانی برداشت می‌شود دارای بهترین کیفیت است.

زمان برداشت :

برداشت قهوه
زمان مناسب برداشت قهوه

زمان برداشت به عواملی بستگی دارد اما تقریبا 3 تا چهار سال طول می‌کشد تا درختان قهوه تازه کاشته شده به شکوفه قهوه و بعد از آن به میوه برسند. گیلاس قهوه زمانی آماده برداشت است که رنگ آن قرمز روشن باشد. به طور معمول یک برداشت عمده در طول سال رخ می‌دهد و فقط گیلاس‌های رسیده برداشت می‌شوند. انتهای هر 8 الی 10 روز، کشاورزان مابین درختان می‌چرخند و گیلاس‌هایی که در اوج رسیدن هستند را برداشت می‌کنند.

روش‌های برداشت :

روش های برداشت قهوه
روش های برداشت گیاه قهوه

برداشت گیلاس‌های قهوه به دو روش دستی و مکانیکی صورت می‌گیرد.

روش دستی :

برداشت انتخابی، فقط برداشت میوه‌های رسیده قهوه با دست است. برای برداشت آتی، میوه‌های نارس بر روی درخت باقی می‌مانند تا پس از چند هفته جمع‌کننده میوه‌های رسیده بازگردد و آن‌ها را برداشت کند. این روند تا زمانی که تولید کننده تشخیص دهد دیگر ارزش برداشت محصول وجود ندارد تکرار می‌شود.

از آنجا که در این روش میوه‌های قهوه با دست برداشت می‌شود، می‌توان درختان قهوه را در دامنه‌های شیب‌دار که برای توپوگرافی بسیاری از مناطق قهوه مشترک است، کاشت و در نتیحه استفاده‌ی بهینه‌تر و کارآمدتری از زمین‌های مزرعه داشت.

شکوفه قهوه و به صورت کلی گیاه قهوه برای اینکه به یک فنجان قهوه مطلوب تبدیل شود، مسیر زیادی را از شکوفه قهوه تا برداشت می‌گذراند. که میتوانید در مجله قهوه راک بخوانید

روش مکانیکی :

برای برداشت قهوه در این روش از ماشین آلات کشاورزی استفاده می‌شود و ماشین برداشت بالای درختان قهوه می‌رود و قهوه را برداشت می‌کند. مسلم است که در این روش تمام قهوه‌ها با هر خاصیتی برداشت می‌شوند، چه قهوه‌های رسیده و چه نرسیده و یا حتی بیش از حد رسیده.

در کشف و شناخت دنیای قهوه، با قهوه راک همراه باشید.

2 دیدگاه در “شکوفه قهوه تا فصل و روش های برداشت قهوه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *