دمآوری قهوه با روش فرنچپرس
فرنچ پرس یکی از ابزارهای دم آوری قهوه است. برخی از علاقهمندان به قهوه، به قهوهای که با فرنچ پرس دمآوری میشود، قهوه فرانسه میگویند زیرا فرانسویها با فرنچ پرس قهوهای دم میکنند که دارای عطر و طعمی عالی و به یادماندنی است. در ادامه به طرز تهیه قهوه با فرنچ پرس و عوامل تاثیرگذار در دم آوری قهوه فرانسه خواهیم پرداخت.
در مجله قهوه راک، درباره نوع دمآوری فرنچ پرس بیشتر بخوانید.
تاریخچه فرنچپرس :
در سال 1852 میلادی، اولین طراحی این دمآور توسط دو شخص فرانسوی به نامهای مایر و دلفرگ صورت گرفت. در طراحی اولیه این دستگاه، درزگیر آب وجود نداشت و با طرحهای امروز فرنچ پرس تفاوت داشت. مدلی که مشابه به فرنچ پرسهای امروز است توسط دو ایتالیایی به نامهای آتیلو کالیمانی و جولیو مونتا در سال 1929 طراحی شد.
معروفترین طرح برای تهیه قهوه با فرنچ پرس توسط شخصی سوئیسی به نام فالیرو بوندانینی در سال 1958 طراحی شد. در کشور فرانسه به این دمآور چمبورد (جایی که این دمآور در آن تولید شد) میگویند. دلیل شهرت چمبورد در فرانسه، هویت فرانسوی آن بود.
در روش فرنچ پرس چه عواملی حائز اهمیت هستند؟
اندازه آسیاب :
قهوهی مخصوص فرنچ پرس باید کمی درشت باشد، تقریبا دانههایی مانند شن. اگراندازهی آسیاب بسیار ریز باشد عمل عصارهگیری سریعتر از حد معمول رخ میدهد. همچنین دانههای ریز قهوه از توری فلزی عبور میکند و در فنجان قهوه پر از دانههای ریز قهوه میشود.
نسبت قهوه به آب :
این نسبت یک نسبت متداول است که وزن قهوه به وزن آب تقسیم میشود. یعنی به ازای هر 15 گرم قهوه آسیاب شده، باید 225 گرم آب داشته باشیم.
دمای آب :
برای تهیه قهوه با فرنچ پرس اجازه دهید آب پس از به جوش آمدن به مدت 45 ثانیه از منبع گرما دور باشد تا به دمای مناسب دم آوری یعنی 90 درجه سانتیگراد برسد.
زمان دمآوری :
زمان مطلوب برای دم آوری قهوه به روش فرنچ پرس 3 تا 5 دقیقه است. برای رستهای روشنتر 3 دقیقه زمان بسیار کم و برای رست های تیرهتر، 5 دقیقه زمان بسیار زیادی است، بنابراین بهترین مدت زمان ممکن برای فرایند دم آوری 4 دقیقه است.
مراحل تهیه قهوه با فرنچ پرس :
- برای دم آوری قهوه با فرنچ پرس قهوه خود را مناسب برای فرنچ پرس آسیاب کنید.
- سپس فرنچ پرس را گرم کنید که آمادهی فرایند دمآوری شود
- قهوه آسیاب شده را درون فرنچ پرس گرم شده بریزید و سپس به آرامی آب را بریزید و اطمینان حاصل کنید که کمی سطح قهوه را بپوشاند.
- برای فرایند خارج شدن گاز قهوه دو برابر میزان قهوه آب بریزید (برای مثال برای 15 گرم قهوه، 30 گرم آب بریزید.)
- و سپس بعد از گذراندن زمان مطلوب دم آوری، قهوه دم کشیده را در فنجانی سرو کنید.
در کشف و شناخت دنیای قهوه، با قهوه راک همراه باشید.